8 tips en tricks voor je reis naar Tanzania

Laatst bijgewerkt op:

8 tips en tricks voor je reis naar Tanzania

Tanzania is het land van de savannes gevuld met wilde dieren zoals zebra’s, neushoorns en leeuwen. Maar ook de Masai, lange witte stranden en verschillende eilanden. Het land is volop in ontwikkeling. Niet alles is dus zoals we hier in Nederland gewend zijn. Zoals altijd geldt: "een goede voorbereiding is het halve werk". Precies daarom hebben we voor jou 8 tips en tricks opgesomd die je helpen bij het plannen van je safari door Tanzania, veel lees plezier!

#1 De beste reistijd voor Tanzania 

Wat de beste reistijd is voor Tanzania? Een reis door Tanzania is in principe bijna het hele jaar door mogelijk! Het is belangrijk om met de juiste verwachting en een goede voorbereiding op pad te gaan.

De beste periode om naar Tanzania te reizen is ná de grote regentijd: de droge periode van juni tot oktober. Deze periode is het beste voor een mooie safari. Een andere goede periode is december tot maart, na de korte regentijd. Het is eigenlijk alleen tijdens de grote regentijd, van maart tot juni, minder geschikt om te reizen vooral voor een safari, omdat veel wegen dan slecht begaanbaar zijn. In de maanden april en mei is een kampeersafari niet mogelijk door het regenseizoen.

De beste reistijd voor Tanzania - Reiskick

#2 Visum aanvragen voor Tanzania

Wanneer je gaat reizen naar Tanzania heb je een visum nodig. Een visum kun je online aanvragen via deze link. Na aanvraag ontvang je jouw visum binnen vier dagen thuis. De kosten hiervoor bedragen ongeveer €90,-. Standaard is het visum 90 dagen geldig vanaf de dag dat er een stempel in je paspoort staat. Je paspoort moet na aankomst in Tanzania, nog 6 maanden geldig zijn. 

Wanneer je gaat reizen naar Tanzania heb je een visum nodig - Reiskick

#3 Deze vaccinaties heb je nodig voor je bezoek aan Tanzania

Voor Tanzania heb je verschillende vaccinaties nodig. De aanbevolen vaccinaties zijn: Gele koorts, DTP en Hepatitis A. Wil jij een afspraak maken voor de vaccinaties? Klik dan hier. Daarnaast is het aan te raden om malariapillen mee te nemen en diarreeremmers. Just in case.. 

Vaccinaties voor Tanzania - Reiskick

#4 Geldzaken

Het is aan te raden om een creditcard mee te nemen naar Tanzania. Het is mogelijk om met een Nederlandse bankpas te pinnen, maar dan alleen in de grotere steden. De wisselkoers van Euro naar Tanzanian Shilling is (1 euro = ongeveer 2.450,00 TSh). Gebruik zo min mogelijk de dollar. De koers van de Tanzanian Shilling is beter en je hebt minder kans om opgelicht te worden. In Nederland kun je niks met de valuta dus maak ze op. 

Geldzaken in Tanzania - Reiskick Geldzaken in Tanzania - Reiskick

#5 Zoutwater zwembaden

Het zwembadwater is bijna overal zout in Tanzania. Als het zwembad met zoet water zou zijn gevuld, komen er veel wilde dieren op af. Op het begin is het even wennen om in een zoutwater zwembad te zwemmen maar dat went snel.

Zoutwater zwembaden in Tanzania en Zanzibar - Reiskick
Booking.com
Wereldstekker meenemen naar Tanzania en Zanzibar - Reiskick

#6 Wereldstekker

Voor het opladen van je telefoon, camera etc. kun je geen gebruik maken van de gewone stopcontacten in Tanzania omdat die in Nederland anders zijn. Neem dus een wereldstekker mee. Op verschillende plaatsen heb je kans dat elektriciteit niet toegankelijk is. Neem een powerbank of zonnelader mee.

#7 Geef bedelaars niets

Veel mensen nemen potloden en dergelijke mee voor kinderen. Doe dit niet. Kinderen leren hierdoor te bedelen en niet te werken. De kinderen worden steeds brutaler. Het is uiteraard jammer, maar je kunt het afleren door vooral niets te geven.

Geef bedelaars niets in Tanzania - Reiskick

#8 Souvenirs 

Koop vooral van lokale kraampjes en markten zo ondersteun je de lokale bevolking en economie van het land. 

Koop Souvinirs voor het land Tanzania - Reiskick

Whats next? 

Deze tips en tricks hebben je hopelijk een stapje dichterbij jouw droom safari gebracht. Om een goede keuze te kunnen maken waar en wanneer je het beste naar Tanzania toe kunt gaan, hebben we op de pagia "de ultieme safari door Tanzania " informatie voor je opgesomd.

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Tanzania

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl