7x tips en weetjes over Ping’an in China

Laatst bijgewerkt op:

7x tips en weetjes over Ping’an in China

Reis door een schitterend berglandschap naar Ping’an. Beroemd om de terrasvormige Drakenrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Een sprookjesachtig decor! Het authentieke dorpje Ping’an is niet te bereiken per auto, het is vanaf de parkeerplaats een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp. Hier wonen de Yao minderheden. 

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

7x tips en weetjes over Ping’an in China - Reiskick

#1 De Yao minderheden

De vrouwen van de Yao zijn beroemd om hun ontzettend lange haren van soms wel 2 meter lang. In de staart zitten twee losse staarten. Eentje is van toen ze 16 waren, dan worden ze namelijk altijd afgeknipt en eentje van alle losse haren die met kammen uitkomen. Die bewaren ze ook… Hun haar wassen ze in rijstwater. Zo blijft de kleur zeer diep bruin.

Chinese vrouwen met 2 meter lang haar - Reiskick
De Yao minderheden met lange haren - Reiskick 2 meter lang haar in China - Reiskick

#2 Zonsopkomst

Sta vroeg op om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden. Met mooie vergezichten, dorpjes, hangbruggetjes en vissers in de rivier. Maak vervolgens een trekking dwars door de rijstvelden waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden.

Zonsopkomst in Ping'an - Reiskick

#3 Boeren willen geen rijst meer verbouwen

Toerisme is voor de bewoners van Ping’an de grootste bron van inkomsten. De boeren verdienen hier zo goed aan, dat ze eigenlijk geen rijst meer willen verbouwen. Maar dan komen er ook geen toeristen, dus…blijven ze het bijhouden. De terrassen zijn 600 tot 800 jaar oud. Deze liggen op de drakenrug (Longijin) bergen. Deze bergen bestaan uit zand en rots. De rijstvelden zitten in verschillende stadia. Dat kan hier omdat er meerdere malen per jaar geoogst kan worden.

Boeren willen geen rijst meer verbouwen in China - Reiskick

#4 Hond op het menu

De gids zegt dat in de winter ook hondenvlees wordt gegeten van een boerderijhond. In de zomer zijn er veel toeristen en ze willen dit niet echt delen. Het is echt lekker en functioneel legt hij ons uit. Het hondenvlees houdt een mens langer warm is zelfs zijn verklaring. Ook worden hier soms ratten gegeten.

Dorpje Ping'an in China - Reiskick

#5 Lokale specialiteit is een aanrader

De lokale specialiteit is hier plakrijst. De rijst wordt, in bamboe met eventueel een sausje erin en afgesloten met maïs, op open vuur heet gestookt. Elke paar minuten wordt de bamboe gedraaid.

Lokale specialiteit is een aanrader in Ping'an - Reiskick

#6 Luie toeristen 

De bagage van toeristen (tot wel 20 kilo) wordt door lokale vrouwen vervoerd op de rug. De vrouwen zijn klein en tenger. Het is een klim van een half uur.. niet mis! 

Toeristen in Ping'an - Reiskick

#7 Overnachten tussen de rijstvelden

Ridge Inn ligt in Longsheng, in het dorp Ping’an, en biedt een terras en uitzicht op de bergen. Vanuit hier wandel je binnen een paar minuten over de rijstvelden van Ping’an. Het eten is goed en het personeel is erg vriendelijk. Vanuit deze top locatie geniet je een prachtig uitzicht. Boek hier het hotel.

Booking.com
Overnachten tussen de rijstvelden in Ping'an - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl