Bekijk hier meer over Ngorongoro krater in Tanzania

Laatst bijgewerkt op:

Bekijk hier meer over Ngorongoro krater in Tanzania

De Ngorongoro krater beschikt door het unieke ecosysteem over een enorme concentratie aan wild. De krater wordt daarom ook wel de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels en hyena’s. De leeuwen hebben hier donkere manen en zijn gemiddeld groter ten opzichte van de rest van Afrika. Dit komt door de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel. Je hebt hier een vrij grote kans om de Big Five te zien. Meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi.

Leestip: overweeg je een bezoek aan Tanzania? Lees dan hier de beste reistijd, activiteiten, tips en de perfecte route door Tanzania.

De Ngorongoro krater in Tanzania - Reiskick

Ngorongoro vernoemd naar de Masai

De naam Ngorongoro komt van de Masai troepenmacht. Het reservaat wordt nu dan ook bewoond door de Masai, die je onderweg regelmatig tegen zult komen terwijl zij hun vee laten grazen. Een tweede verklaring geeft aan dat de naam Ngorongoro is afgeleid van een Masai’s woord dat ‘groot zwart gat’ betekent.

Nijlpaarden in Ngorongoro krater Tanzania - Reiskick

Olduvai Gorge

De bodem van de krater heeft een doorsnee van 16 tot 20 kilometer. Onderaan de Ngorongoro krater ligt het Ngorongoro reservation area. Hier leeft de Masai, het is mogelijk om een van de stammen te bezoeken. Verder kun je hier het museum bezoeken in de Olduvai Gorge. In het museum zijn de oudste mensenresten gevonden: voetsporen van 3,6 miljoen jaar geleden.

De neushoorns

Van de neushoorns zijn er nog weinig over. Maar in de Ngorongoro krater leven er toch nog ongeveer 25 op 250 km2. Als het te hard waait, gaan ze liggen om hun oren te beschermen, dan zie je ze niet. Overigens mag er maar beperkt gereden worden in de krater. Dit om de dieren met rust te laten. Het lijkt slechts een blokje aan de horizon, maar op de foto is een Neushoorn te zien!

Ngorongoro krater Tanzania - Reiskick

Pijnenburg peperkoek reclame

Bezoek direct een Masai dorp. Bij ontvangst word je verwelkomt door vrolijke springende mannen zoals in de pijnenburg peperkoek reclame. De dames dansen mee. Masai zijn nomaden en blijven meestal 3 maanden op een plek. Dit is afhankelijk van het water en het gras. Het volk is lang en vaak hebben ze grote gaten in de oorlellen. Dit komt voor uit een eeuwen oude traditie.

Pijnenburg peperkoek reclame Masai in Tanzania - Reiskick

Masai families

De Masai man mag met zoveel vrouwen trouwen als hij wil. De Masai die wij hebben ontmoet heeft 39 broers en zussen. Zijn vader bezit 600 koeien en 1000 geiten en 8 vrouwen. Iedere avond slaapt hij bij een andere vrouw. De hutten worden door de vrouwen gebouwd van takken en leem. Ze slapen op dierenhuiden die op de grond liggen. Het is donker en klein in de hut. De omheining wordt door de mannen gemaakt. Onderweg zal je ongetwijfeld verschillende jonge Masai zien, rond de leeftijd van 14–15 jaar, met hun gezichten geschilderd. Zij moeten ‘ontgroend’ worden. Dat wil zeggen dat ze worden besneden en moeten man/krijger worden. Ze zijn dan ook een tijdje afgezonderd van de stam.

Masai dorpje - Reiskick

Ngorongoro Serena Safari Lodge overnachting.

Op 20 kilometer afstand van de Ngorongoro krater ligt deze mooie Lodge. Deze lodge heeft een overheerlijk ontbijtbuffet in het restaurant en deze locatie scoort hoog door het betoverende uitzicht. Deze lodges liggen op de perfecte locatie. Het zal je versteld doen staan hoe mooi deze lodges zijn. Boek het snel en ervaar het zelf! 

Ngorongoro Serena Safari Lodge overnachting - Reiskick
Ngorongoro krater - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Tanzania

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl