De 7 hoogtepunten van Hong Kong in China

Laatst bijgewerkt op:

De 7 hoogtepunten van Hong Kong in China

Hong Kong staat bekend om zijn neonverlichting, wolkenkrabbers en gigantische winkelstraten, maar ook tempeltjes en authentieke markten. Deze vroegere Britse Kroonkolonie is ronduit indrukwekkend! Het westerse kapitalisme vloeit hier samen met de Chinese tradities. Aan de ene kant lopen zaken mensen in driedelig pak en liggen hippe winkelstraten, een blok verder sta je in een tempel vol wierook. Engels spreken is in deze stad een stuk eenvoudiger dan op andere plaatsen in China. Je kunt op eigen gelegenheid het indrukwekkende Hong Kong bekijken. Ben je benieuwd wat te doen in Hong Kong? Bekijk hier de 7 hoogtepunten in Hong Kong.

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

De 7 hoogtepunten van Hong Kong in China - Reiskick

#1 The Peak 

Op Hong Kong Island ligt de 552 meter hoge Victoria Peak. Dit is het hoogste punt van Hong Kong Island. Vanuit hier is het de beste plek om de skyline van Hong Kong te bewonderen. Regen en bewolking zijn spelbrekers als je voor het uitzicht gaat. Op het gebouw The Peak Tower heb je een 360 graden panorama terras met een vrij uitzicht op Hong Kong. Om het gebouw in te mogen moet je wel entree betalen. Bijna net zo spectaculair als de Victoria Peak zelf is de mogelijke weg er naartoe met de Peak Tram. Dit is een 1,4 kilometer lange kabelspoorweg, tijdens de rit worden vierhonderd hoogtemeters overbrugt. Boek hier een stadstour zodat je de hoogtepunten niet mist.

Uitzicht over Hong Kong in China - Reiskick

#2 Aberdeen

Vanuit Victoria Peak is het makkelijk om de wijk Aberdeen te bezoeken. Ontdek varend met een sampan het havengebied met oude vissers trailers. Omringt met wolkenkrabbers ligt het water vol met vissersboten en drijvende Jumbo Restaurants wat een vreemd gezicht zal geven. 

Aberdeen in Hong Kong China - Reiskick

#3 Victoria Harbour Light Show

The Symphony of Lights is een van de grootste attracties van Hong Kong. Iedere avond om acht uur ’s avonds start de geluid- en lichtshow die de skyline van Hong Kong oplicht. Van meer dan 40 wolkenkrabbers schijnt het licht onder begeleiding van muziek. Vanuit Victoria Harbour op een boot geniet je het beste uitzicht. Dit is ‘s werelds grootste permanente ligt en geluidshow en duurt 15 minuten. 

Victoria Harbour Light Show in Hong Kong - Reiskick

#5 Shoppen! 

In Hong Kong kan je super goed winkelen. De straten zijn vol met bekende modemerken en warenhuizen. Door globalisering schelen de prijzen echter niet zo veel ten opzichte van Nederland. Souvenirs en maatpakken daarentegen zijn wel aantrekkelijk om te kopen in Hong Kong. Het winkelen is hier vooral voor de beleving een aanrader. Naast de vele shoppingmalls telt Hong Kong een groot aantal markten, de meest toeristische is de avondmarkt van Temple Street. 

Toren in Hong Kong China - Reiskick

#6 Eten en drinken

Hong Kong is een paradijs voor de bourgondische mens. De stad loopt vooruit op culinair gebied. Niet voor niets stikt het hier van de leuke bars en goede restaurants. De restaurants serveren eten vanuit alle windstreken. Na een rondreis door China zal je dat zeker kunnen waarderen. In Hongkong is het de gewoonte dat je zelf je alcohol meebrengt naar een restaurant. Dan betaal je zogenaamd kurkengeld. 

Hong Kong in China - Reiskick

#7 Slapen in Hong Kong

Ten opzicht van China is het overnachten in Hong Kong een stuk duurder. De stad staat bekend om haar torens waar de brandveiligheid niet altijd even goed geregeld is en kamers niet schoon zijn. Zoek van te voren goed uit waar je gaat slapen om dit soort praktijken te voorkomen. Geef liever iets meer uit, want in Hong Kong is het mogelijk om als een prinses te slapen. Bijvoorbeeld in het Royal Plaza Hotel. Dit hotel heeft een centrale ligging in Mong Kok, boven het MTR-station Mong Kok East. Het hotel beschikt over een buitenbad van 40 meter. 

Een andere goede optie is het B P International. Dit hotel is gelegen in Tsim Sha Tsui, op 3 minuten wandelen van het MTR-station. Het stijlvolle hotel biedt een prachtig uitzicht. 

Booking.com
Slapen in Hong Kong - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl