De top 15 must do’s van New York

Laatst bijgewerkt op:

De top 15 must do’s van New York

Een van de drukste en meest lonkende steden ter wereld, New York, is het culturele, financiële en modecentrum van de Verenigde Staten. De stad is zonder twijfel iets dat je moet beleven. Het is niet alleen ongelooflijk gevarieerd en interessant, maar het zit ook vol met geschiedenis en verbluffende architectuur. New York staat bekend om de hoge wolkenkrabbers, het Vrijheidsbeeld, Time Square en ga zo maar door. De gemoedelijke sfeer doet Europees aanvoelen. Deze metropool moet je dan ook bezocht hebben. Hoewel ontelbare dingen te doen zijn in New York, oftewel de Big Apple, hebben we een zorgvuldig geselecteerde lijst die ervoor zorgt dat je meteen je koffers wilt pakken. Lees hier de top 15 must do’s van New York.

De top 15 must do’s van New York - Reiskick

Reizen door New York

Vergelijken met de Europese steden, zijn de bezienswaardigheden in New York een stuk verder van elkaar verwijderd. Veel activiteiten kunnen met de benenwagen worden bezocht. Toch ontkom je niet aan een van de bekende gele taxi’s, Uber of de metro. Een ander goed alternatief is de Hop-on-Hop-off bus. 

Alle tips voor New York - Reiskick

#1 Manhattan Downtown

Downtown Manhattan is het punt waar de Hudson rivier en de Atlantische oceaan elkaar ontmoeten. Vanuit hier kun je gratis met de Ferry naar staten Island. Tijdens deze boottrip heb je een uitzicht op de skyline van New York. Onderweg zie je naast de skyline van New York, de Brooklyn bridge, het Vrijheidsbeeld en natuurlijk Governors Island. Het uitzicht vanaf het water is ontzettend mooi.

Op de plaats van New York is de eerste kolonie gesticht door Nederlanders in de 17e eeuw. Bij de Ferry is een maquette van de kolonie te zien. New York had voorheen namelijk de naam Nieuw Amsterdam. De Nederlanders hebben hier een aantal Waalse gezinnen geplaatst. Het Verenigd Koninkrijk heeft het veroverd van de Nederlanders. Nu nog gebruiken de New Yorkers verschillende Nederlandse woorden en plaatsnamen, zoals Harlem (Haarlem), Brooklyn (Breukelen), scup (schup) en het woordje stoop (stoep).

Manhattan Downtown in New York - Reiskick

#2 Time Square

Time Square is een van de meest bezochte plekken van Manhattan. Geniet van de overweldigende reclame verlichting, hoge gebouwen en de variëteit aan mensen. Door vele straatartiesten en verschillende winkels is een halve dag al snel om. Het Nachtleven van New York moet je op Time Square in ieder geval geproefd hebben.

Time Square is een van de meest bezochte plekken van Manhattan - ReiskickReiskick New York (24)

#3 Brooklyn Bridge

De hangbrug, Brooklyn Bridge, is in 1883 gebouwd. Het verbindt Brooklyn met Lower Manhattan en hangt over de East River. De brug is 1825 meter lang. Tijdens het bouwen van de Brooklyn bridge zijn er 27 arbeiders overleden door een val van kabels en door de caissonziekte door het werk aan de pylonen onder water. De brug is een must see in New York. Met mooi weer is het leuk om over de Brooklyn bridge te lopen. 

Brooklyn Bridge in New York - Reiskick

#4 Ground Zero – World Trade Center

9-11 is voor iedereen wel een bekende datum. Bij Ground Zero zijn de gaten te zien waar het World Trade Center heeft gestaan. Momenteel zijn hier mooie fonteinen gebouwd. Dicht bij Ground Zero ligt de St. Pauls Church. Deze kerk is het enige gebouw wat niet beschadigd is destijds. Na de aanslag werd dit een uitvalsbasis voor hulp en memoriam. De vermisten werden met een foto aan het hekwerk opgehangen.

Ground Zero – World Trade Center in New York - Reiskick

#5 Yankee – baseball wedstrijd

Voor een ultieme Amerikaanse sport ervaring is een baseball wedstrijd het perfecte uitje. In het gigantische stadion heb je een unieke beleving van de wedstrijd. Ten opzichte van Nederland wordt in de stadions veel eten verkocht. Hotdogs, popcorn, suikerspinnen, hete kip, friet en ga zo maar door. Tevens lopen er continu mensen rondom Budweiser te verkopen. Alles is groot en overdreven, echt Amerikaans. Beleef de bekende filmpjes op social media in het echt. Op de momenten dat er gewisseld wordt komen er op het grote scherm filmpjes, (kiss)cams, quizzen of reclamespots.

Yankee – baseball wedstrijd in New York - Reiskick
Yankee – baseball wedstrijd in New York - Reiskick Yankee – baseball wedstrijd in New York - Reiskick

#6 Rockefeller in New York

Bekijk New York van boven. Rockefeller is hier een perfecte plaats voor. Met de lift schiet je in no time naar de 68e verdieping. Vanuit hier heb je een schitterend overzicht over New York city. Vanaf hier zie je Central Park, het Yankee Stadium, Empire State, Manhattan uptown en downtown. Vanuit hier is het mogelijk met de trap naar de 70ste verdieping te lopen. Deze verdieping heeft een omheining zonder glas. Don’t forget your camera.. dit is de perfecte plaats voor foto’s!

Rockefeller in New York - Reiskick

#7 Gospelkoor in Harlem

Voor een unieke ervaring moet je de Gospel Tour gedaan hebben. Via Central park reis je met een bus naar Harlem. Na ongeveer 2 uur, met een tussenstop bij het oudste huis van Harlem, arriveer je bij een kerk. In deze kerken roepen, klappen en zwaaien kerkbezoekers als ze het eens zijn met de pastoor. Wanneer de muziek aangaat, begint iedereen te dansen. Wat een (aparte) ervaring. De pastoor zit op een stoel en in het uur dat je er bent, zal hij slechts een gebed voor lezen. Dat wordt dan door een hoop gejuich, geroep en geklap ondersteund. De muziek is feestelijk en wordt live door een band en koor gemaakt. De mis duurt ongeveer drie en een half tot vier uur. Met de toer ben je er ongeveer één uur.

Gospeltour in New York - Reiskick

#8 Wall Street

Bezoek het indrukwekkende Wall Street. Deze straat vormt het hart van New York en wordt gezien voor de Amerikaanse financiële wereld. Op Wall Street ligt Fraunces Tavern. Het museumrestaurant dateert nog uit de 18de eeuw. Het is gemaakt van hout en heeft verschillende ruimtes, gezellig! George Washington gebruikte dit als hoofdkwartier tijdens en na de revolutie.

Wall street in New York - Reiskick

#9 Central Park in New York

Central Park verken je te voet of in een koets, leuker nog is om met het park te ontdekken met een film tour. Tijdens de tour krijg je uitleg over allerlei locaties die in films gebruikt zijn. Zo sta je ook even stil bij de plek waar John Lennon is vermoord en Yoko nog steeds woont.

Tip: bekijk voor meer reisinspiratie ook eens wereldreizigers.nl

Central Park in New York - Reiskick
Central Park in een koets in New York - Reiskick Central Park in New York - Reiskick

#10 Meatpack district in New York

Oude pakhuizen in de tijd van de slacht fabrieken zijn omgebouwd tot trendy huizen en appartementen. De oude spoorlijn die destijds werd gebruikt is out of order. Deze ligt een paar meter boven de weg, dat was voor de veiligheid en het tegengaan van overvallen, de lijn liep dwars door gebouwen heen. Nu is het een park geworden. Het high line park hierin is erg trendy waar je kunt genieten van het uitzicht over de Hudson rivier.

Meatpack district in New York - Reiskick
Meatpack district in New York - Reiskick

#11 5th Avenue

De meest luxe winkelstraat van New York is 5th Avenue. In deze straat moet je niet zijn voor de koopjes, alles is hier prijzig. Er zijn winkels zoals: Louis Vuitton, Armani, Prada, Chanel etc. Veel winkels zijn een echte belevenis, je kijk je ogen uit. Het is dan ook zeker leuk om hier een kijkje te gaan nemen. Daarnaast zie je de bekendste wolkenkrabbers zoals het Empire State Building en de Trump Tower.

5th Avenue in New York - Reiskick

#12 Macy’s in New York

Het grootste warenhuis ter wereld is Macy’s. Dit warenhuis is gesticht rond 1850. Destijds bood het warenhuis levende dieren en dienstverleners zoals dokters aan. Boven een klein pandje aan het eind van het blok staat een grote reclame van Macy’s. De eigenaar van het pand wil het pand niet verkopen aan het warenhuis. Daarom heeft Macy’s ervoor gekozen om de ruimte boven het dak (air riads) te kopen. Nu heeft het warenhuis dus reclame boven op het dak.

Het grootste warenhuis ter wereld Macy's - Reiskick

#13 Madame Tussauds

Ga met allerlei bekenden op de foto bij Madame Tussauds! Mocht het slecht weer zijn is dit een perfect uitje! Het is mooi gemaakt. In ongeveer drie-kwartier tot een uur ben je het museum door en diverse foto’s rijker.

Madame Tussauds in New York - Reiskick

#14 Pizza en Hotdogs

Je kunt New York niet bezoeken zonder “street food” van New York te hebben geprobeerd. Terwijl je ronddwaalt pak je eenvoudig een snel tussendoortje bij een willekeurige hotdogstand. Als je opzoek bent naar een korte stop, zoek dan naar Joe’s Pizza in Carmine Street. Dit is volgens velen “de” ultieme New York pizza shop. De pizza is een dunne en flexibele driehoek met kaas en kruiden. Smullen maar! 

Leestip: wil je meer zien van Amerika? Cakesreisje heeft een blog geschreven over op roadtrip door Florida met kinderen. 

Street Food in New York - Reiskick

#15 Overnachten in New York

Wellicht kun je je voorstellen dat deze wereldstad ontelbare accommodaties heeft om in te verblijven. Daarom hebben we hier een aantal hotels opgesomd op basis van een mogelijk beschikbaar budget: 

Budget ovenachtingen
Het Giorgio Hotel ligt in het midden van Queens, op 10 km van New York City. De kamers zijn ruim voor New York begrippen. 
Goedkoop overnachten dicht bij een metrostation en Central park kan bij  Jazz on the Park Youth Hostel. 

Middelklas verblijf
Citadines Connect Fifth Avenue New York is gelegen in het centrum van New York en biedt gezellig kamers.
Aliz Hotel Times Square heeft een twee verdiepingen tellende bar en lounge op het dak met uitzicht op de skyline van Manhattan. 
De wolkenkrabber “The New Yorker, A Wyndham Hotel” is gelegen in de binnenstad. Het hotel heeft een prachtige entree en mooie kamers. 

Luxe overnachten
Times Square EDITION introduceert de volgende generatie moderne luxe. Dit top hotel is in maart 2019 voltooid. 
Trump International New York kijkt uit over Central park dat slecht enkele minuten lopen verwijdert is van het hotel. Het beschikt over een gigantische spa en vele faciliteiten. 

Overnachten in New York - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Verenigde Staten

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl