Must do! Elephant Transit Home & Jeep Safari in Udawalawe in Sri Lanka

Laatst bijgewerkt op:

Olifanten weeshuis & Jeepsafari Udawalawe in Sri Lanka

Een van de hoogtepunten van Sri Lanka zijn toch wel de wilde olifanten die je kunt spotten. Ben jij ook z’n fan van dieren? Wil je een gave safari maken en zien hoe ze de wilde dieren die niet helemaal gezond zijn verzorgen? Lees deze blog dan snel verder!

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

Safari door Sri Lanka - Reiskick

Elephant Transit Home in Udawalawe in Sri Lanka

In de Elephant Transit Home Udawalawe worden olifanten die gewond zijn of olifanten die net geboren zijn opgevangen. Dit wordt ook wel het olifantenopvangcentrum genoemd. Doordat de dieren niet in contact komen met de bezoekers kunnen de olifanten uiteindelijk, na hun ziekte, weer terug de natuur in. Wij zijn he-le-maal fan van dit park! Wat een goed initiatief!

Er is een apart deel van het nationale park vrij gemaakt om de dieren te verzorgen en op te voeden. Wanneer ze weer sterk genoeg zijn keren ze terug naar een van de nationale parken in het land. Er verblijven veel kalfjes. Ze worden uit de natuur gehaald, wanneer bijvoorbeeld hun moeder is omgekomen. De olifantjes kunnen, wanneer ze zo klein zijn, niet alleen in de wilde natuur leven. Het is mogelijk dat ze dan worden aangevallen en opgegeten door andere dieren.

Elephant Transit Home in Udawalawe in Sri Lanka - Reiskick Olifantenopvang in Sri Lanka - Reiskick
Opvang voor olifanten in Sri Lanka - Reiskick

Volwassen gewonden olifanten in Sri Lanka

Er verblijven ook volwassen olifanten die iets mankeren. Wij zagen een olifant die maar drie poten heeft. Deze olifant mag verblijven in de Transit home en daar wordt goed voor hem gezorgd. De olifant had een prothese om, indrukwekkend hoe deze dieren worden geholpen. Deze olifant gaat niet meer terug de wildernis in omdat deze olifant het dan niet zou overleven. Hartverwarmend om te zien dat ze toch een goed ‘’thuis’’’voor deze olifant hebben. Op de foto hieronder is de olifant met de prothese te zien.

Olifant met prothese - Reiskick

Wat zijn de voertijden bij Elephant Transit Home in Udawalawe?

De olifanten worden gevoerd op een locatie en op vaste tijden. Dit is om 09:00, om 15:00 en de laatste is om 18:00 uur. Ze lopen buiten die tijden rond in het afgezette nationaal park en weten wanneer het eten voor hun klaar staat. Iets voor tijd zie je alle olifanten binnenkomen omdat zij weten dat het eten op hun te wachten staat. De medewerkers van Elephant Transit Home tellen alle olifanten. Wanneer er een olifant niet komt om te eten gaan ze die niet halen. De olifanten mogen dus komen eten wanneer ze dat willen op de afgesproken tijd.

Transit home olifanten - Reiskick

Safari maken door Wild Safari Udawalawe

Een jeepsafari kan natuurlijk niet missen op een vakantie in Sri Lanka. Dit wordt een van de hoogtepunten van je reis door Sri Lanka. Bij de ingang van het park is het mogelijk om een jeep te huren. Deze mag je helaas niet zelf besturen dus deze wordt bestuurd door een medewerker van het park. Het leuke hiervan is dan die medewerker mee op zoek gaat naar wilde dieren.. Er zijn verschillende dieren te spotten zoals: roofvogels, olifanten, krokodillen, buffels.

Doordat het park niet zo groot is en er relatief weinig bezoekers komen is de kans om dieren te spotten zeer groot. Je kunt kiezen voor een halve of een hele dagtocht. Op deze website kun je alvast je jeepsafari boeken.

Safari door Sri Lanka - Reiskick
Bijzondere Jeep Safari door Sri Lanka - Reiskick Bijzondere volgens in Sri Lanka - Reiskick

Hotel gezocht in Udawalawe in Sri Lanka?

Budget overnachting - Even genoeg gehad van alle hogen kosten op reis? Dan is Nature House in Udawalawe de beste optie. Voor weinig geld heb je een prima overnachting. Een eigen badkamer, terras en gratis vervoer naar de olifanten opvang. Het enige nadeel hier is dat er geen airco aanwezig is, zij hebben wel ventilatoren hangen. Wil je wel een overnachting met airco in Sri Lanka? Kijk dan de overnachtingen hieronder.

Middenklas overnachting - Een hotel in de middenklas segment is fantastisch! Met dit hotel Athgira heb je een goedkope overnachting voor weinig geld. Het hotel is niet super groot dus lekker knus. Met het verlichte buitenbad kun je tot in de avond zwemmen. Wil je een overheerlijk Sri Lankaans ontbijtje erbij? Dit kan voor maar €6 euro.

Luxe overnachting - Ben je op zoek naar een luxe resort in Udawalawe in Sri Lanka? Dan is Grand Udawalawe Safari Resort de beste oplossing! Dit resort ligt op tien minuten rijden van het Safaripark en de Elephant Transit home af. Na deze unieke ervaring kun je heerlijk bijkomen in het buitenzwembad met uitzicht op de omliggende natuur. Boek je overnachting hier! 

Hotel Grand Udawalawe Safari Resort - Reiskick
Booking.com

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Sri Lanka

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl