Tips voor het schilderachtige Yangshuo in China

Tips voor het schilderachtige Yangshuo in China

Vaar dwars door het karstgebergte over te Li Rivier naar Yangshuo. De typische kalkstenenformatie met kronkelende rivieren, grazende waterbuffels en nevel tussen de bergen geeft een sprookjesachtig gezicht. De meeste toeristen blijven rondom Guilin, wie net iets verder gaat wordt beloond met rust en prachtige landschappen. De Li Rivier is maximaal 2 meter diep en het water is helder. Vaak kan je de bodem zien. Vaar vanaf Guilin naar Yangshuo door het karstgebergte of boek een zonsondergang toer met de aalscholver vissers. Boek hier een boottocht.

Tips voor het schilderachtige Yangshuo in China - Reiskick

Liu’s Impression show

Deze magische lichtshow is een onbeschrijfelijk schouwspel en zeker iets dat je gezien moet hebben! De show is gecomponeerd door één van de beste directors ter wereld. Hij heeft tevens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing verzorgd. Deze bijzondere show staat in het teken van de natuur, de verschillende seizoenen en het veranderende klimaat. De helft van de show wordt door mensen uitgevoerd en de andere helft wordt door de mysterieuze natuur ingevuld. Het gaat om de interactie met de natuur en er wordt gezongen en gedanst. Kortom een absolute aanrader! De 650 acteurs zijn van lokale afkomst! Boek hier de show inclusief vervoer vanaf Yangshuo.

Reiskick Liu's Impression show (6)
Reiskick Liu's Impression show (5) Liu's Impression show in China - Reiskick

Xianggong-berg

Elk jaar trekken vele fotografen naar de Xianggong-berg door het licht en schaduw, de wolkenzee en de prachtige zonsopkomst. Boek een Sunset privé-tour door Yangshuo, beklim de berg en word beloond met een vogelperspectief op de Lijiang-rivier die door het karstgebergte heen trekt. 

Xianggong-berg in Yangshuo - Reiskick

Fietstocht tussen de karstbergen

Even heerlijk bezig zijn kan hier perfect op de fiets. Met een gids fietsen door het karstgebergte en het platteland van Yangshuo. Tussen het gebergte liggen allerlei velden die bewerkt worden door boeren met rieten punt hoedjes. Het is een mooi gezicht. Onderweg is het mogelijk een lokale minderheid te bezoeken. Zo kun je aankomen bij de Dong minderheid. In een van de boerderijtjes zal je hartelijk worden ontvangen.

Fietstocht tussen de karstbergen in Yangshuo - Reiskick

Nibble visjes

Op diverse plaatsen in Yangshuo is het mogelijk om met je voeten in een bak met water te gaan zitten. Deze bakken zitten vol met Nibble visjes of Doctor’s visjes. De visjes eten eelt en overige vuiligheid van de voeten. Op het begin kriebelt dit onwijs! 

Liu's Impression show in China - Reiskick

Hotel in Yangshuo

Tijdens de rondreis door China is het een absolute aanrader om te overnachten in Yangshuo. Dit natuurrijke stukje China is het meer dan de moeite waard. Wij sliepen in het hart van Yangshuo, hotel River View. Het River View Hotel ligt op een uitstekende locatie met uitzicht op de Li rivier. De accommodatie ligt op steenworp afstand van de hoofdstraat West Street. Bij het hotel is het mogelijk om fietsen te huren. Het personeel is fantastisch en de overnachting is niet duur. 

Hotel River View in Yangshuo - Reiskick