Wat te doen in Chengdu, China? De 7 leukste tips

Wat te doen in Chengdu, China? De 7 leukste tips

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en is beroemd om het pandareservaat. Deze dynamische en vooral relaxte stad heeft meer te bieden. Zo zijn hier levendige markten, moderne winkels en staat Chengdu bekend om de culinaire en pittige gerechten. Maak een wandeling door Jinli Street, de oudste straat van de stad uit de Qin Dynastie. Geniet van de traditioneel gebouwde huizen en de vele stalletjes en winkeltjes met curiosa.

Reiskick de gele draak (6)

Op weg naar Yaan Panda National Park

Yaan Panda National park is dé habitat van de reuzenpanda’s! Onderweg is het mogelijk om een theeplantage, theefabriek en de oude stad Shangli te bezoeken. Verscholen tussen heuvels en omgeven door rivieren, staat dit dorpje bekend om zijn oude pagodes, eeuwenoude bomen, grotten, poorten en historische steenbruggen. 

Op weg naar de theefabriek in China - Reiskick

Yaan Panda National Park

Je kunt kiezen om de panda’s in het wild te gaan zoeken met een trekking of naar het panda centrum te gaan. Vanwege het weer waren wij genoodzaakt het Chengdu Panda centrum te bezoeken. In het wild worden panda’s 15 jaar, in gevangenschap 30. Als ze geboren worden zijn ze net een kaal ratje. Roze, oogjes dicht, en een lange staart. Er zijn ongeveer 1000 panda’s in het wild. Ruim 18 uur per dag brengt de reuzenpanda door met het zoeken naar voedsel, de rest van de tijd rusten ze.

Nationaal panda park Chengdu - Reiskick

Reuzenpanda's terug het wild in

In het Chengdu Panda Centrum zitten er rond de 50 panda’s. Het is nog niet gelukt om de dieren terug te zetten in de natuur, maar dat is ook niet gek. Als het warm is mogen de panda’s in hun hok met airco! De panda’s worden gevoerd waardoor ze geen voedsel leren vinden. Wanneer een kleintje wordt geboren, gaat deze panda de couveuse in en wordt door mensen verzorgd en zelfs gemasseerd om de spijsvertering te stimuleren.

Reuzenpanda's terug het wild in, in China - Reiskick Reuzenpanda's terug het wild in, in China - Reiskick

De rode panda in China

In het park kom je ook de rode (kleine) panda tegen. Die leeft in Nepal, India en China in het Himalaya gebied. Daarvan zijn er nog maar 5000 in het wild. 

Reiskick nationaal panda park Chengdu (14)
De rode panda in nationaal panda park in Chengdu - Reiskick De rode panda in nationaal panda park in Chengdu - Reiskick

De grootste Boeddha ter wereld

De UNESCO Leshan Giant Buddha is 1300 jaar oud en met een hoogte van 71 meter de grootste Boeddha ter wereld. De bouw van dit reusachtige standbeeld nam maar liefst 90 jaar in beslag.  Om het reusachtige Boeddha beeld heen vind je kleinere indrukwekkende beeldhouwwerken. Boek hier je tour naar het Chengdu Panda Centeren de Giant Boeddha of Leshan. 

De gele draak in China - Reiskick

Jinli Street

Het oudere gedeelte van Chengdu, Jinli Street is wel 250 tot 300 jaar oud. Hier huisde het leger onder de laatste dynastie. Het lijkt veel op de hutongs in Beijing. Leuke winkeltjes en eetgelegenheden sieren de straten. Ga uit je comfortzone voor het lokale eten. Proef lokale gerechten zoals gebraden vogeltjes en insecten. ’s Avonds kun je de specialiteit van Sichuan proberen, namelijk Hotpot, een Chinese fondue, pittig maar erg smakelijk!

Jinli Street in Chengdu - Reiskick
Jinli Street in Chengdu - Reiskick

Sichuan Opera

De Sichuan Opera is een kleurrijke, muzikale en komische show met verschillende vermakelijke optredens. Het Theater is overdekt en versierd met vele lampionnen. Op Chinese muziek spelen acteurs in hun prachtige kostuums. De acteurs hebben met een zwaai een ander kostuum aan. Fascinerend en erg snel. Boek hier je ticket voor het opera. 

Sichuan Opera in China - Reiskick

De gele draak in China

Bezoek een oud stadje zo’n 60 km buiten de stad. De stad heet de gele draak. Deze stad komt uit de Ming dynastie en is een toeristische attractie. In het stadje zijn veel winkeltjes en exotische gerechten. Vers geplukte paddenstoelen uit de bergen, verse vis (met name meerval) in bakken met water, een waterschildpad, bamboe-insecten etc. In het stadje kun je een oude tempel bezoeken. De tempel ligt op een punt waar 2 grote rivieren bij elkaar komen. Er zijn verschillende bootjes op de rivier. Hier wordt ook gevist. De tempel bevat een aantal Boeddha’s.

De gele draak Chengdu, China - Reiskick
De gele draak Chengdu, China - Reiskick

Theehuis

In het park is een theehuis waar je op de Chinese manier thee kan drinken. Je krijgt een kommetje met een deksel op een schoteltje. Bij het drinken hou je het dekseltje er op om de losse theeblaadjes in het kommetje te houden. Als je meer water wil, zet je het dekseltje tegen het kommetje aan op het schoteltje. Obers komen voorbij met een theepot met een zeer lange tuit en giet sierlijk het warme water in het kommetje. 

Theehuis in China - Reiskick

Buddha Zen Hotel

Het Buddha Zen Hotel ligt in de wijk Qingyang in de buurt van het Wenshu Yuan Klooster. Het goed geconserveerde Buddha Zen Hotel is gevestigd in een traditioneel gebouw in binnenplaats stijl en biedt kamers met een moderne Chinese inrichting. Het hotel beschikt over een spa en een Chinees restaurant. Qingyang is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in toeristische attracties, lokale gerechten en geschiedenis. 

Buddha Zen hotel Chengdu - Reiskick