6 tips voor Rincón de la Vieja in Costa Rica

6 tips voor Rincón de la Vieja in Costa Rica

Costa Rica is een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld - en terecht. De weelderige groene bossen, ongelooflijke mogelijkheden voor buiten avonturen en ongerepte stranden kunnen voor iedereen de perfecte vakantie opleveren.

Dit park moet je absoluut bezoeken als je in de provincie Guanacaste bent. Dit 14.000 hectare grote park heeft twee vulkanen, tientallen rivieren en een ongelofelijke ecologische verscheidenheid. Met thermale baden, verkoelende watervallen en de vele outdoor activiteiten is dit de perfecte bestemming. Want of je nu komt voor ontspanning en natuur of voor adrenalinekick, hier is het allemaal mogelijk. 

6 tips voor Rincón de la Vieja in Costa Rica - Reiskick

Nationaal park Rincón de la Vieja

Nationaal park Rincon de la Vieja is vernoemd naar de actieve vulkaan die een periode van relatieve rust doormaakt. De vulkaan is 1.895 meter. Dit nationale park staat vooral bekend om zijn grote geothermische activiteit en secundaire vulkanische activiteit. Het nationaal park telt negen vulkanische kraters en je kunt gemakkelijk de kokende modderpoelen, blauwe lagunes en zwavelhoudende warmwaterbronnen bereiken en stoomopeningen bekijken. Het energiebedrijf van de Costa Ricaanse overheid (ICE) heeft zelfs fabrieken in het park om aardgas als energie te benutten. 

Nationaal park Rincon de la Vieja beschermt ook een van de belangrijkste en meest bedreigde ecosystemen in Costa Rica, het tropische droge bos. Hoewel het grootste deel van het jaar droog is, zijn er tientallen prachtige rivieren en een handvol prachtige watervallen, die een uniek boslandschap en landschappen bieden.

Rondleidingen worden aangeboden vanuit de lodges waaronder canopy, paardrijden, wandelen, warmwaterbronnen en vogeltours. Hier lichten we onze favorieten toe. 

Nationaal park Rincón de la Vieja in Costa Rica - Reiskick

Hotspring & modderbad in Costa Rica

In Rincon de la Vieja zijn hotsprings te vinden midden in de natuur. De bronnen zitten vol met mineralen. In en naast de rivier Rio Negro liggen deze hotsprings. Over Rio Negro is een hangbruggetje om van de ene naar de andere kant te komen. Daar kun je jezelf insmeren met modder en relaxen in de warmwaterbronnen. Het water van de hotspring loopt op tot 40 graden, de rivier zelf is koel. Het is hier mogelijk om via een liaan het water in te swingen. 

Modderbad in Costa Rica - Reiskick
Hotsprings in Costa Rica - Reiskick

Paardrijden in nationaal park Rincon de la Vieja

Bij horseback riding hebben de paarden geen bit in, als een cowboy moet je er op gaan zitten. Te paard loop je naar het nationaal park, om de vulkanische activiteiten te zien. Na de rit begint de wandeltocht. Tijdens de route kom je langs hete modderpoelen, stoom en kraters tegen. Je loopt en klimt over rotsen, hangbruggen en je steekt diverse riviertjes over. Door thermische activiteit zijn sommige rivieren warm. Naast de bijzonder mooie vegetatie zie je hier verschillende vogels en dieren.

Paardrijden in nationaal park Rincon de la Vieja Costa Rica - Reiskick
Paardrijden in nationaal park Rincon de la Vieja Costa Rica - Reiskick

Canopy tour in Rincon de la Vieja

Het zou geen Costa Ricaanse vakantie zijn zonder een snelle rit door het regenwoud! Vlieg boven de boomtoppen boven een van de meest weelderige tropische bossen in Guanacaste. Met kabelbanen, klimwanden, hangbruggen en swings ga je over de canyon. Magnifiek. De canopy-tour is een buitengewoon avontuur waarbij je ondertussen kunt genieten van het tropische droge bos en de Colorado rivier.

Canopy tour in Rincon de la Vieja in Costa Rica - Reiskick

Route naar Rincón de la Vieja

Rincon de la Vieja is een vulkaan op ongeveer een uur rijden van Liberia in het noordelijke deel van de regio Guanacaste. Hoewel de vulkaan als actief wordt beschouwd, is het veilig om te bezoeken. Doordat het afwijkt van de standaard Costa Rica-route wordt het door relatief weinig toeristen bezocht. Jammer, want de omgeving is het absoluut waard.

Het park kent twee delen: de Las Pailas- en de Santa Maria-sectie. Wanneer je geen vierwielaandrijving hebt raden we aan via Las Pailas te rijden, aangezien de wegen naar Santa Maria grotendeels onverhard zijn. Vanuit La Fortuna en Monteverde is het ruim twee en een half uur rijden naar het Nationaal Park Rincón de la Vieja. 

Route naar Rincón de la Vieja - Reiskick

Overnachten in Rincón de la Vieja

In het tropische regenwoud van Costa Rica is dit prachtige resort Blue River Resort & Hot Springs te vinden. Een unieke ervaring al vraag je het ons. Dit resort is een vier sterren resort met een zwembad, fitness en sauna. Het allerleukste aan dit resort is dat zij beschikken over een orchideeëntuin, schildpad vijvers en je kunt er een modderbehandeling nemen. Wie wil dat niet? Boek snel je unieke verblijf hier. 

Blue River Resort & Hot Springs in Costa Rica - Reiskick
Hotsprings in Costa Rica - Reiskick