Trek door de paradijselijke jungle van Boca Tapada

Trek door de paradijselijke jungle van Boca Tapada in Costa Rica

Boca Tapada ligt dicht tegen de grens van Nicaragua, de plaats ligt ver van het gebaande toeristische pad. Dit gebied wordt omarmt door echte eco-toeristen vanwege de rust en natuurlijke schoonheid. is bijzonder door de afgelegen ligging en de lage toerisme. Kijk, daar houden we van! Het dorp ligt bij het Maquenque National Wildlife Refuge, een officieel nationaal park. Het reservaat strekt zich uit naar Nicaragua in het noorden en de rivier Sarapiqui in het zuiden. In Boca Tapada kun je fantastisch wandelen door de jungle van Costa Rica, het is een heus paradijs!

Trek door de paradijselijke jungle van Boca Tapada in Costa Rica - Reiskick

Uitgeroepen tot Maquenque National Wildlife Refuge

Sinds 2005 heeft de regering van Costa Rica de regio rond Boca Tapada uitgeroepen tot Maquenque National Wildlife Refuge. Binnen het park is Boca Tapada een primair broedgebied voor de bedreigde Grote Groene Ara (Great Green Macaw). Deze imposante vogelsoort is hier regelmatig te zien. Op weinig andere plaatsen is het mogelijk om deze vogel te zien. Momenteel zijn hier nog maar veertig koppels van over en in totaal 250 vogels. 

Boca Tapada uitgeroepen tot Maquenque National Wildlife Refuge - Reiskick

De wandelende palmboom

De Grote Groene Ara voedt zich met amandel zaden. Deze bomen, maquenque genaamd, zijn ongeveer net zo zeldzaam als de vogels zelf. De maquenque boom wordt ook wel de ‘wandelende palmboom’ genoemd. Die palmboom kan wel een meter ‘lopen’ op zijn hoge wortels, op zoek naar water.

Boca Tapada is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers. Hier leven vele soorten vogels maar ook schildpadden, amfibieën, reptielen, kaaimannen en krokodillen. De tapir en jaguar leven ook in dit gebied, echter zijn deze zeer zeldzaam. 

De wandelende palmboom in Costa Rica - Reiskick
Boca Tapada is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers Costa Rica - Reiskick Boca Tapada is een paradijs voor vogelaars en natuurliefhebbers Costa Rica - Reiskick

Boottocht door de rivier bij Boca Tapada

De rivier bij Boca Tapada heeft een sterke stroming. In de rivier leeft de zaagvormig vis die acht meter lang kan worden. Haaien komen hier uit de oceaan 60 km landinwaarts hun eieren leggen en er zitten krokodillen en kaaimannen. Kortom hier mag je niet in zwemmen. Wel kun je hier een schitterende boottocht over maken richting Nicaragua. De boottocht is met een motorboot, ook is het mogelijk om hier te kanoën. Houd je camera en verrekijker in elk geval paraat!

Boottocht door de rivier bij Boca Tapada - Reiskick
Boottocht door de rivier bij Boca Tapada - Reiskick

Maquenque Eco Lodge in Boca Tapada

Wil je overnachten in Boca Tapada? Een dikke aanrader is Maquenque eco lodge. Deze Lodge is geïntegreerd in de natuur en gericht op natuurbescherming. De bungalows liggen midden in een tropisch bos en zijn de perfecte locatie om te gaan kanoën in het nabijgelegen meer of te genieten van het buitenzwembad en de tuinen. 70% van het eten hier wordt door de lodge zelf geoogst. Boca Tapada Lodge is een goedkopere optie die ook zeker de moeite waard is.

Maquenque Eco Lodge in Boca Tapada - Reiskick
Trek door de paradijselijke jungle van Boca Tapada in Costa Rica - Reiskick