Edfu en de Tempel van Horus

Edfu en de goed bewaarde Tempel van Horus in Egypte

Vaar vanuit Luxor ontspannen over de Nijl richting Aswan. Vanaf het dek geniet je van de vergezichten over de woestijn, groene akkers en huizen van leem. Onderweg stopt de boot in Edfu en Kom Ombo. Deze twee steden liggen tussen Esna en Aswan. In Edfu staat de immens grote tempel van Edfu, genaamd Horus. In dit vredige handelsstadje wonen 60.000 mensen. Lees hier meer informatie over je bezoek aan Edfu.

Tempel van Horus - Edfu, Egypte Reiskick

Edfu is een Egyptische stad aan de westoever van de Nijl. De stad was in de oudheid de hoofdplaats, in het tweede gedeelte, van het Opper-Egypte. Dit is de Grieks periode waarin Macedoniërs Farao van Egypte waren. Deze tijd werd de Ptolemeïsche tijd genoemd. Edfu was een bloeiende Griekse gemeente. Momenteel is dit een handelsplaatsje waar in de omgeving suikerriet wordt verbouwd. 

Edfu oever van de Nijl, Egypte - Reiskick

De Tempel van Horus 

Om “zieltjes te winnen” werden door de Griekse farao’s de mooiste tempels gebouwd. De tempel van Horus, in Edfu, is een van de best bewaarde tempels van Egypte. Het heeft lange tijd onder het zand gelegen waardoor het nog zo goed in tact is. De bouw is gestart door Ptolemaeus III, 180 jaar later is het door een opvolger afgerond. Vele toeristen bezoeken jaarlijks de tempel.

Horus is een hemelgod die afgebeeld wordt als een valk. Sinds de oude Egyptische periode tot aan het Christendom werd deze god vereert. Zijn rechteroog was de Zon en het Linkeroog de maan, de vleugels produceren wind.

Tempel van Horus - Edfu, Egypte Reiskick

Vervoer naar de Tempel van Horus

Vanaf de oever in Edfu is de tempel van Horus te ver weg om het lopend te bezoeken. Regel vooraf samen met iemand van het hotel of cruiseboot een taxi of koets. Je kunt hier anders flink worden afgezet. Spreek meteen af dat je retour gaat, zo voorkom je een dubbele prijs te moeten betalen.

Vervoer naar de Tempel van Horus - Reiskick

Bezoek de Tempel van Horus

De Edfu-tempel is absoluut een van de best bewaarde archeologische ontdekkingen in heel Egypte, en hij is prominent aanwezig in alle cruisevakanties op de Nijl. Enkele van de belangrijkste hoogtepunten van de tempel zijn de talloze inscripties die zichtbaar zijn op de muren, evenals de inscripties en reliëfs die de ingang van de tempel sieren. De ingang zelf is 36 meter hoog en ook prachtig versierd met sculpturen en reliëfs.

Bezoek de Tempel van HorusĀ - Edfu | Reiskick

Maak een Nijl cruise

Vaar een aantal dagen over de rivier de Nijl en verken het prachtige opper Egypte. Met de boot vertrek je voor drie tot zeven dagen vanuit Luxor richting Aswan. Tijdens je reis bezoek je prachtige sites van het Oude Egypte zoals Edfu en Kom Ombo. Volledig verzorgd vaar je over de Nijl. Klik hier voor meer informatie over een onvergetelijke cruise over de Nijl. 

Tip: als je opzoek bent naar een goede selectie cruise schepen in Egypte raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid.