Maak een onvergetelijke cruise over de Nijl

Maak een onvergetelijke cruise over de Nijl

Ontdek de indrukwekkende historie van één van de oudste beschavingen ter wereld, het oude Egypte. Dit land is grotendeels bedekt met woestijn, de Nijl geeft als levensader groene oevers en vruchtbaarheid aan het land. Maak een fantastische cruise over de Nijl en ontdek de eeuwenoude farao’s, tempels en koningsgraven van Egypte.

Wij maakten deze prachige cruise tijdens de ultieme rondreis door Egypte. Klik hier om de hele route te bekijken!

Cruise over de Nijl door Egypte, Reiskick

Een Nijlcruise maken is een van de belangrijkste dingen om te doen in Egypte. Het is een geweldige manier om te reizen tussen de zuidelijke steden Luxor en Aswan (of omgekeerd). Beide bestemmingen zijn niet te missen steden tijdens je rondreis door Egypte en hoewel het mogelijk is om over de weg of met de trein te reizen tussen Luxor en Aswan, is een cruise op (of naar beneden) de Nijl tussen de steden een veel leukere manier om te reizen.

Cruise door Egypte - Reiskick

Duur van de Nijl Cruise

Yes, normaal gesproken is dat 3 tot 5 nachten, langzaam drijvend op de beroemdste rivier ter wereld terwijl je luiert bij een zwembad en geniet van het geweldige uitzicht. Onderweg meer je aan in havens om tempels te bezichtigen, die anders moeilijk bereikbaar zijn. Dit maakt een Cruise over de Nijl een klassieke reiservaring in Egypte. We raden je daarom sterk aan om dit op je lijst te zetten. 

Cruise door Egypte - Reiskick

Waar starten met de Egyptische Nijl Cruise

Nadat je hebt besloten dat je een Nijlcruise wil maken, is het volgende welke richting je wil nemen. Over het algemeen volgen cruises van Luxor naar Aswan een langere route dan de route van Aswan naar Luxor. Als je dus een beperkt budget hebt, is de laatste route kostenefficiënter, simpelweg omdat deze korter is. 

Tip: Als je van plan bent om een ​​paar dagen in Luxor of Aswan te verblijven, is het een eenvoudige manier om de prijs van uw Egyptische Nijlcruise laag te houden het programma korter te maken, check in bij een Luxor of Aswan hostel en bekijk de attracties in deze stad onafhankelijk.

Kolossen van Menno - Cruise Egypte Reiskick Cruise Egypte Luxor - Reiskick

Nijl Cruise en het Oude Egypte

Aan boord van de Egyptische Nijl Cruise krijg je kans om bijzondere bezienswaardigheden te bezoeken van het Oude Egypte. Een opsomming hiervan is de Luxortempel ('s werelds grootste openluchtmuseum), de Karnak-tempel (het grootste tempelcomplex van Egypte), Horus-tempel (een van de best bewaarde tempels van Egypte) en meer!

Nijl Cruise en het Oude Egypte - Reiskick

Beste tijd voor een Nijl Cruise

Om de prijs laag te houden is het slim niet in het hoogseizoen te gaan. Vermijd de maanden november-februari en ga vooral in het tussenseizoen van september-november en februari-april. Wij maakten in mei de Nijlcruise. De temperaturen kwamen toen al soms boven de 50 graden. De drukte viel ons mee, dit zou een aantal weken daarvoor nog minder zijn geweest volgens een van de gidsen. 

Beste tijd voor een Nijl Cruise - Reiskick

Boek een boot voor jouw Nijl Cruise

Als je opzoek bent naar een goede selectie cruise schepen in Egypte raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. 

Wij voeren over de Egyptische Nijl met Alexander The Great Nile Cruise vanuit Luxor. Volledig verzorgd vaar je over de Nijl. Met name het personeel is super op Alexander The Great Nile Cruise. Aan boord geniet je van traditionele dans- en muziekuitvoeringen.