Tips voor de Tempel van Kom Ombo, Egypte

Tips voor de Tempel van Kom Ombo, Egypte 

Vaar vanuit Luxor ontspannen over de Nijl richting Aswan. Vanaf het dek geniet je van de vergezichten over de woestijn, groene akkers en huizen van leem. Op een berg in een bocht van de Nijl, waar in de oudheid heilige krokodillen in de zon aan de rivieroever lagen, staat de Tempel van Kom Ombo. Dit is een van de mooiste tempels van de Nijlvallei. Uniek voor Egypte is dat deze tempel is opgedragen aan twee goden.

Tempel van Kom Ombo - Reiskick

Met de Nijlcruise stopt de boot in Kom Ombo. De stad ligt tussen Esna en Aswan in. Tegenwoordig is Kom Ombo een rustige agrarische stad omgeven door suikerrietvelden, maar de Tempel van Kom Ombo doet herinneren aan het belang van dit gebied in het oude Egypte. Het stadje heeft een toplocatie aan de Nijl. 

Kom Ombo Egypte aan de Nijl - Reiskick

Tempel van Kom Ombo

De tempel van Kom Ombo is speciaal. In tegenstelling tot andere tempels van het oude Egypte, is deze tempel gewijd aan twee goden. Dit zijn de valkengod Horus en de krokodillengod Sobek. De tempel bestaat in de lengte uit twee delen. De rechterhelft is gewijd aan de valkengod Horus en de linkerzijde aan Sobek de krokodillengod. De scheiding is niet zo strikt aangezien sommige scenes, afgebeeld op de vloeren, in elkaar overvloeien. Slenter door de zuilengalerijen van de tempel en kijk naar scènes van de uitgehakte versieringen, en je zult de sfeer van deze glorieuze geschiedenis zelf ervaren.

Tempel van Kom Ombo - Reiskick Egypte Tempel van Kom Ombo - Reiskick

De Egyptische Da Vinci

Imhotep was een belangrijke uitvinder, architect en medicijnman. Hij was de Michelangelo en Da Vince uit die tijd. Hij heeft de Tempel van Kom Ombo ontworpen. In Kom Ombo zijn veel afbeeldingen van het gereedschap van geneesheren. Toen al was er sprake van een hersenoperatie. De persoon heeft na de operatie nog 6 maanden geleefd.

Tips voor de Tempel van Kom Ombo - Reiskick

Maak een Nijl cruise

Vaar een aantal dagen over de rivier de Nijl en verken het prachtige opper Egypte. Met de boot vertrek je voor drie tot zeven dagen vanuit Luxor richting Aswan. Tijdens je reis bezoek je prachtige sites van het Oude Egypte zoals Edfu en Kom Ombo. Volledig verzorgd vaar je over de Nijl. Klik hier voor meer informatie over een onvergetelijke cruise over de Nijl. 

Tip: als je opzoek bent naar een goede selectie cruise schepen in Egypte raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. 

Maak een Nijl cruise Egypte - Reiskick