Het spectaculaire Bonifacio op Corsica in één dag

Laatst bijgewerkt op:

Het spectaculaire Bonifacio op Corsica in één dag

Bonifacio is de meest zuidelijke en, wat ons betreft, de meest spectaculaire stad van Corsica. Per zeiljacht voeren we binnen in de overweldigende haven. Maar liefst 60 meter boven de zee op een grote rots ligt de stad. Tussen de kliffen door vaar je de haven binnen. Vele boten liggen hier en op de rotsen is het bastion gelegen met daarin een deel van de oude stad. Verken de historische stad, over het bastion de l’etendard en escalier du Roi d'Aragon (trap in de rotsen). Prachtig, de nauwe straatjes, karakteristieke gebouwen en majestueuze vergezichten op de middellandse zee. Om een richtlijn te geven in de wirwar van straatjes en bezienswaardigheden hebben we de perfecte dagtrip voor je uitgeschreven. 

Een vakantie naar Corsica is de moeite waard, als je al van plan bent om hier te verblijven of hebt geboekt, raden we een bezoek aan Bonifacio absoluut aan. 

Bonifacio

Zo geniet je optimaal van je bezoek aan Bonifacio: start de dag in de haven. Vele winkeltjes en terrassen zijn hier gelegen. Sinds de romeinse tijd is de haven al in gebruik vanwege de beschutte ligging tussen de rotsen. Grote jachten liggen in de haven voor anker wat voor veel bekijks van toeristen zorgt. Na een aantal winkeltjes en genoten te hebben van een hapje en drankje aan de boulevard, startte we met de klim naar de oude stad. 

Leestip: Bonifacio bezochten wij tijdens onze Corsica zeilvakantie van twee weken.

Kust van Bonifacio

Geniet van het uitzicht over Bonifacio

Bonifacio is gesticht in 828 door Bonifatius van Toscane. Halverwege de klim kom je op een t-splitsing waarbij de rechter afslag naar de stad loopt. Houd links aan voor een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit hier zie je hoe bizar de ligging van Bonifacio is. Herenhuizen van wel zes verdiepingen hoog liggen op de rand van de kliffen. Bijzonder dat deze nog niet in al die jaren naar beneden zijn gekomen… Als je vanuit hier doorloopt kom je bij een aantal prachtige uitzichtpunten zoals Point de Vue Citadelle de Bonifacio. 

Kustlijn Bonifacio

Breng een bezoek de citadel 

Terug bij de t-splitsing bezochten we de oude stad. Na het bereiken van de top en passeren van de ingangspoort zal je worden gecharmeerd van de schoonheid. Dit maakt meteen duidelijk waarom Bonifacio Corsica's mooiste stad is. Smalle geplaveide straten vol met boetiekjes, restaurants en souvenirwinkeltjes. Onze favorieten zijn de winkeltjes met Corsicaans streekproducten zoals worsten, kruiden, wijnen, messen en kazen. Midden in de stad ligt de oude kerk welke een bezoekje waard is voor je uitkomt bij Escalier du Roi d’Aragon. 

Citadel van Bonifacio
Bonifacio uitzichtpunt

Wandel over de indrukwekkende trap Escalier du Roi d’Aragon

De trappen van koning Aragon zijn door mensen uitgehakt in de kalkstenen klif. Volgens de legende zijn de 187 treden in 1 nacht door de Aragonezen uitgehouden in een mislukte poging om de stad in 1420 binnen te vallen. De entree is slechts een kleine vergoeding, namelijk 3,5 euro en voor 1 euro meer heb je toegang tot het bastion. Voor het bezoek wordt een helm en haarnetje uitgereikt voor de veiligheid. Alhoewel 187 trappen niet veel lijkt, de traptreden zijn zo groot dat 1 stap, 2 stappen is. Met name de weg terug naar boven is werken! Een andere optie welke gratis is, is het volgen van de oude stadsmuur.   

Verblijf tip: Tijdens het rondslenteren passeerde we het hotel Genovese. prachtig gelegen in de oude stad met uitzicht op de haven. Het zou gaaf zijn geweest hier te kunnen overnachten. 

indrukwekkende trap Escalier du Roi d’Aragon indrukwekkende trap Escalier du Roi d’Aragon

Beklim het verdedigingswerk Bastion de l’Étendard

Terug in de oude stad is een traktatie van een ijsje een aanrader. Klaar en bijgekomen startten we met een bezoek aan het Bastion de l’Étendard. Dit geweldige bouwwerk is vanaf de haven goed zichtbaar. Het is gebouwd in de 16de eeuw door de bestaande werken aan te passen. De stad is hierdoor meerdere keren onneembaar gebleken voor tegenstanders. 

Na een bezoek aan de majestueuze citadel van Bonifacio zijn we terug naar de haven gegaan voor een welverdiend Franse maaltijd. De levendige haven heeft voor de avond en voor de feestbeesten in de nacht genoeg vertier te bieden. Vergeet niet te genieten van het spectaculaire uitzicht wanneer je weg zeilt.    

Bastion de l’Étendard Bastion de l’Étendard

Goedkoop overnachten op Bonifacio?

Goedkoop overnachten in de haven van Bonifacio is mogelijk. Les Appartements du Port hebben mooie appartementen voor een schappelijke prijs. Lig je liever aan de kliffen bij de oude stad? Dan is Santa Teresa de ideale plaats om te overnachten. 

Bonifacio Haven
Stad Bonifacio

Hulpmiddelen voor het boeken van je reis naar Corsica

Hier vind je links naar alle reis hulpmiddelen die we gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van een volgende vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Rentalcars.com, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Sunnycars.nl

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen.