De ultieme dagtocht naar Pisa

De ultieme gids voor een heerlijke dagtocht naar Pisa

Pisa is een zeer bezienswaardige stad gelegen in de regio Toscane. Beroemd over de hele wereld vanwege Torre pendente di Pisa (de scheve toren) en de prachtige aangrenzende kerkelijke gebouwen. Jaarlijks trekken deze bezienswaardigheden miljoenen toeristen. Ook qua kunst en architectuur is de stad zeker de moeite waard. Hier is de ultieme gids voor hoe je een heerlijke dagtocht van Florence naar Pisa kunt maken. 

Pisa is gemakkelijk te zien in de loop van een paar uur, wat slechts een van de redenen is waarom het de perfecte dagtrip vanuit Florence maakt. Als alternatief kan de stad worden bezocht vanwege de vluchttijden voor je bezoek aan Florence. Hoewel Florence mensen blijft verbazen met haar oogverblindende Duomo en eindeloze culturele museum ervaringen, zal het je misschien verbazen dat Pisa ooit zo machtig was als Florence.

Reiskick  ultieme gids Pisa

Tegenwoordig zijn de hoogtepunten van Pisa de gebouwen die aan de Piazza dei Miracoli liggen. Hoewel de collectieve gebouwen ooit zijn geprezen als een van de grootste architecturale projecten van de italiaanse Renaissance, is de gebrekkige toren op een enigszins ironische manier veel bekender geworden dan de minsten even indrukwekkende Pisa Duomo en de naastgelegen doopkapel. Andere hoogtepunten van de Italiaanse stad zijn de de botanische tuin en meer middeleeuwse gebouwen dan je ooit zou kunnen tellen. Boek hier een begeleide wandeltocht door deze mooie Italiaanse stad en spot de mooiste stukken. 

Bezoek Torre pendente di Pisa

De scheve toren van Pisa is verreweg het bekendste gebouw van de Toscaanse stad. De klokkentoren hoort bij de naast gelegen kathedraal ‘Duomo di Pisa’. De klokkentoren is gebouwd in 1173 en is bijna 56 meter hoog. Kort na het begin van de bouw begon de toren over te hellen. Voor de restauratie stond de toren vier en een halve meter uit het lood. Tegenwoordig is dat nog maar een kleine vier meter.

Reiskick Pisa scheve toren Toscane Reiskick Pisa doopkapel Baptisterium

Duomo di Santa Maria Assunta en Baptisterium

Deze middeleeuwse Dom heeft een architectonische Romaanse bouwstijl. Omstreeks 1064 is de bouw gestart. In 1118 is het bouwwerk ingewijd. De binnenkant is mooi en indrukwekkend. Als los onderdeel van de Dom is de doopkapel (Baptisterium) gebouwd rond 1152. Dit is nog altijd de grootste doopkapel van Italië en is wonderschoon. Vanwege historisch behoud en ruimte beperkingen is op elk moment slechts een bepaald aantal bezoekers toegestaan ​​binnen elk monument. Daarom raden we aan om tickets ruim van tevoren te boeken. Boek hier je ticket voor een bezoek aan de Kathedraal van Pisa. Als je gewoon de toren wilt beklimmen en de stad wilt leren kennen met een lokale gids, dan wil je dit ticket. 

Reiskick Pisa dagtrip vanuit Florence

Met de trein van Florence naar Pisa

Reizen tussen Florence en Pisa kan op een aantal manieren. De eerste manier is per trein. Vanaf de centrale stad stations reis je eenvoudig in 50 tot 80 minuten naar de andere stad. Reizen per trein is comfortabel, goedkoop en heeft flexibele tijden. Daarbij is het beter voor het milieu dan de andere opties. Tussen de steden rijdt een directe bus service. Tussen 09:00 en 12:40 rijden de bussen iedere anderhalf uur. Kaartjes kosten voor een volwassenen ongeveer 15,- euro en de rit duurt 70 minuten. De busservice brengen je van luchthaven naar luchthaven, helaas niet naar het stadscentrum. Reizen tussen Florence en Pisa kan ook met de taxi. De reistijd is dan ongeveer drie kwartier. De kosten hiervoor zijn ongeveer 180,- euro. 

Reiskick Pisa dagtrip vanuit Florence

Overnachten in Pisa

Wanneer je besluit in Pisa te verblijven, raden we aan om een plaats te kiezen die binnen een kleine afstand van de scheve toren van Pisa liggen. Zo verken je eenvoudig de stad en haar omgeving tijdens een ontspannen wandeling. 

Hier zijn twee goed beoordeelde accommodaties met een uitstekende locatie om te overwegen.

Goedkoop verblijf - Hotel Amalfitana is een mooi hotel met goede faciliteiten en een heerlijk ontbijt. 

Middenklasse overnachting - La Pace ligt in het centrum van Pisa en is op loopafstand van het station. 

Booking.com

Reis naar Florence 

Als je Pisa bezoekt, bezoek dan Florence of andersom! De steden liggen ongeveer 50 minuten tot 1 uur rijden met de bus of de trein (die slechts 8 euro per enkele reis kost), dus je moet ze allebei zeker zien, zelfs als je een weekend op bezoek bent! Bekijk hier de top 9 bezienswaardigheden van de romantische stad Florence.

Reiskick de duomo Florence