Het prachtige eiland Capraia, Toscane

Het prachtige eiland Capraia, Toscane

Het derde grootste eiland van Toscane is Capraia en tevens het verst gelegen uit de kust. Vanuit Livorna is het zo’n 54 kilometer. Bijna het volledige eiland heeft een beschermde status en behoort tot het nationaal park. Het eiland heeft slechts twee oorden waar gegeten en geslapen kan worden. De echte reden waarom mensen naar Capraia gaan is de ongerepte natuur, rust en outdoor mogelijkheden die hier te vinden is. Het eiland kent vele wilde dieren, fraaie wandelpaden en magnifieke uitzichten. Veel toeristen bezoeken het eiland, net als ons, als uitstapje. Om je te verzekeren dat je het meeste haalt uit jouw bezoek hebben we hier de belangrijkste bezienswaardigheden van Capraia opgesomd. 

Het rotsachtige Capraia in Toscane

Over het eiland Capraia

Capraia is een rotsachtig eiland vol wilde heuvels. Het eiland heeft een genoteerd bevolkingsaantal van 400 mensen, in de winter krimpt het aantal bewoners naar 80 personen. Meer dan honderd jaar lang was het een gevangeniskolonie. Na sluiting van de gevangenis in 1986 werd het eiland onderdeel van het nationaal park. 

Beautifull Capraia UItzichtpunten Capraia

Dingen die te zien zijn op het eiland 

Bezienswaardigheden zijn de verlaten strafkolonie, een van de populairste wandelingen kruist de verwoeste gevangenis en landbouw huizen die hier deel van uitmaakte. Op het eiland is een meer wat bijzonder is voor een eiland van deze omvang. Vele vogelaars kunnen zich hier uitleven maar ook land wild zit hier voldoende. Bezoek de Genuese verdedigingstoren, het beeldige dorpje (het historische dorp) en het Fort (de Forte di San Giorgio) gebouwd ter verdediging van piraten aanvallen. Helaas is het fort in privébezit en niet op de meest smaakvolle manier gerestaureerd. De haven en het stadje zijn verbonden met een busje (kosten zijn slechts 1 euro), al is een wandeling meer dan de moeite waard.   

Een geweldige kennismaking bleef je slenterend door de straten van Capraia dorp. Wanneer je bij het fort uitkomt rechtdoor te lopen langs het helikopterplatform. Een pad slingert langs de klif naar het uitkijkpunt Bellavista dat een schitterend panoramisch uitzicht heeft op de het eiland, de middellandse zee en het fort. Tijdens deze korte wandeling heb je al kans wilde dieren te spotten. 

De forte di San Giorgio
Capraia kerkje Uitkijktoren in Caparia Italy

Verken het eiland vanaf het water

Mocht je niet met een eigen boot op Capraia zijn, is het mogelijk met twee verschillende verhuurbedrijven het eiland te gaan verkennen. De tours duren ongeveer twee uur en gaan om het hele eiland. De vulkaan Zenòbito speelt een prominente rol op Zuid-Capraia. Deze was zo’n 5 miljoen jaar geleden actief en heeft vele sporen achtergelaten. Een voorbeeld hiervan is de opvallende bloedende wond aan de oostkant, Cala Rossa (Rode Baai). 

Uitzicht op het Capraia eiland

Afsluiten in de knusse haven

’s Avonds is het in het haventje te doen. De specialiteit hier is vis dat dagelijks vers wordt gevangen. Met een wijntje of biertje geniet je hier van een prachtig uitzicht op de haven. Vergeet niet een lekkere Italiaanse ijs te halen bij de Gelateria.      

Visrestaurant in Capraia
Straten in Capraia

Overnachten op Capraia

Verblijf op Capraia in appartement Residence La Vela dat zit gevestigd in een historische villa in het centrum. Iets dichter in het centrum ligt Gamberino een goed appartement met airco. 

 

Bloemenhuis in Capraia