Informatie over De Gouden tempel van Dambulla in Sri Lanka

Op bezoek bij De Gouden tempel van Dambulla in Sri Lanka

Een van de beste en grootste bewaarde tempel grottencomplex in Sri Lanka is De Gouden tempel van Dambulla. Officieel heet dit ook wel Jumbukola Vihara. In Sri Lanka zijn acht UNESCO attracties en De Gouden tempel van Dambulla is er daar een van. Al 22 eeuwen is dit een heilige pelgrimsoord en bevat 157 beelden en een tal aan muurschilderingen. 

Op bezoek bij De Gouden tempel van Dambulla in Sri Lanka - Reiskick

Algemene informatie over De Gouden tempel van Dambulla

Vanuit het plaatsje Habarana kun je makkelijk naar de Gouden tempel van Dambulla gaan, dit is ongeveer een half uur rijden. Huur een Tuk Tuk of een scooter om hier te komen. Bij de ingang ligt een grote parkeerplaats waar je je vervoersmiddel kunt parkeren. Na dertig minuten lopen en vele treden verder, bereik je de grotten en de tempel. Een ticket kost 1500 LKR dat is ongeveer 8 euro (2017). De openingstijden zijn van 07:00 uur tot 19:00 uur. Wij raden je aan om vroeg in de ochtend of richting de avond te gaan gezien de hitte.

Tip: Let goed op! Vanwege het geloof ben je verplicht om kleding aan te hebben waarbij de knieën en schouders bedekt zijn. Indien je dit niet hebt dan word je weggestuurd.

Aapjes bij de Gouden tempel in Sri Lanka - Reiskick Aapjes in Sri Lanka - Reiskick

Wat kun je verwachten bij de Dambulla grotten?

Er bevinden zich 5 kleurrijke rotstempels en deze liggen allemaal naast elkaar. Elke rotstempel heeft een ander interieur en standbeelden en bevat zo zijn eigen bijzonderheden. In de grotten zijn de muren, vloeren en plafonds beschilderd, dit maakt de grotten van Dambulla erg bijzonder en uniek. De schilderingen vertellen de geschiedenis van de Singalezen. In iedere grot zijn mooie Boeddhabeelden te vinden, zo heeft een grot het allergrootste beeld, en deze is zo’n 15 meter lang. Men denkt dat deze grotten de huizen waren voor prehistorische lokale bewoners van ongeveer 3000 jaar oud. In de omgeving zijn namelijk skeletten ontdekt.

Wat kun je verwachten bij Dambulla - Reiskick
Dambulla grotten in Sri Lanka - Reiskick

De groene wildernis rondom Dambulla

Het uitzicht vanuit het tempelcomplex kun je wel prachtig noemen. Doordat deze tempels op 160 meter hoogte liggen geeft het een betoverend uitzicht op de groene wildernis. Wanneer je op het westen staat kun je de mooiste zonsondergang zien. 

Wanneer je na het betoverende uitzicht verder wandelt kom je bij de aller grootste tempel met een grote gouden Boeddha erop. Deze tempel kun je een paar dorpen verder al zien staan. 

De groene wildernis rondom Dambulla - Reiskick
Goude Boeddha in Sri Lanka - Reiskick

Hotel in de buurt? 

Le Grand Meaulnes ligt tussen de tropische bomen en planten dicht bij Habarana. De kamers zijn super groot en goed verzorgd. Er werkt vriendelijk personeel en helpen je graag met alles. Om het gebouw heen liggen prachtige tuinen waar je een wandeling kunt maken. Zorg dat je DEET bij je hebt want hier zitten veel muggen.

Een andere optie is Tropical Life Resort and Spa. Dit hotel ligt in Dambulla en bevind zich dus dicht bij de Dambulla grotten. Een vijf sterrenhotel met een buitenzwembad, een bar en lounge. De kamers zijn 

*Deze pagina bevat verschillende linkjes en zonder extra kosten voor jou, ontvangen wij een kleine commissie als je iets boekt of koopt. Alvast bedankt!

Hotel Tropical Life Resort and Spa in  Dambulla - Reiskick