Is Millennium Elephant Foundation een aanrader in Sri Lanka?

Is Millennium Elephant Foundation een aanrader in Sri Lanka?

In het Millennium Elephant Foundation is het mogelijk om olifanten te wassen, voeren, om er een rit erop maken of mee te wandelen. Millennium Elephant Foundation is een familiebedrijf en zij zetten zich in voor het verbeteren van het welzijn van huis olifanten in heel Sri Lanka. Zo bieden ze financiële zorg, medische behandelingen, voedsel, de lopende kosten van de liefdadigheidsinstellingen en hebben ook een mobiele veterinaire eenheid die het land door reist om zieke olifanten in nood te behandelen. Ze zijn afhankelijk van de inkomsten van vrijwilligers en toerisme om de olifanten voort te zetten. Dit park is opgericht in 1999 ter nagedachtenis van Sam Samarasinghe. Dit park ligt in het dorpje Kegalle. 

Olifantenpark in Sri Lanka - Reiskick

Hoe ziet het park er uit?

Millennium Elephant Foundation ligt in het dorpje Kegalle. Bij aankomst zul je zien dat er een park met olifanten is en een fabriek, over de papierfabriek later. Bij binnenkomst van het park loop je direct op een klein museum. Daarna volgt een meer waarin je de olifanten kunt wassen. Wanneer je aan de beurt bent mag je het meer inlopen en krijg je verschillende borstels om de olifanten te wassen. Een unieke ervaring! Aan de andere kant van het park kun je de olifanten voeren en een rit op ze maken.  Zo kun je ook, met een olifant een wandeling maken door de natuur. Van maandag tot en met zondag kun je dit park bezoeken. Ze zijn open van 08:30 tot 16:00 uur. 

Hoe ziet het park Millennium Elephant Foundation eruit? - Reiskick Olifanten wassen in Sri Lanka - Reiskick

Raden wij het park aan?

Het park is rijk aan natuur en prachtig om te bezoeken. Het is natuurlijk een gave ervaring om de olifanten van zo dichtbij te zien en dat je er op kunt rijden, wassen en voeren. Helaas zijn olifanten er natuurlijk niet voor gemaakt. De olifanten worden flink aangepakt voordat ze geaaid, gevoerd, gewassen mogen worden, laat staan erop rijden. Dat is erg zielig voor de beesten. Veel mensen vinden dit natuurlijk super leuk om te doen maar weten niet wat er met de dieren gebeurd voordat ze zover zijn.

Op olifanten rijden in Sri Lanka - Reiskick Olifantenpark Sri Lanka - Reiskick
Wandeling door het park MEF - Reiskick

Van olifantenpoep tot papier! 

Naast Millennium Elephant Foundation ligt de bijbehorende papierfabriek. In de papierfabriek zie je het hele proces voor het maken van papier. Het papier maken ze van de olifantenpoep uit heel Sri Lanka. Wat?? Papier van olifantenpoep? Jazeker. Ze maken onder anderen: kladblokken, kaarten, boekjes etc. 

Van olifantenpoep tot papier in Sri Lanka - Reiskick
Olifantenpoep fabriek tot papier - Reiskick

De rondleiding door de papierfabriek

De mensen verwelkomen je erg vriendelijk en geven een rondleiding. Dit zal je echt versteld doen staan. Zo zie je hopen olifantenpoep liggen, daarna komen ze in grote bakken waar ze kleurstof en water toevoegen om dit vervolgens te laten drogen en fijn te persen. Aan het einde van de rondleiding kom je bij een winkeltje waar je alle producten kunt kopen die daar gemaakt zijn. Hier kun je slagen voor een leuk souvenir. Wij vonden dit erg bijzonder! Goede circulaire economie!!

Papierfabriek in Sri Lanka - Reiskick van papier tot olifantenpoep - Reiskick
Papierfabriek van olifantenpoep - Reiskick
Papierproductie Sri Lanka - Reiskick Papierproductie Sri Lanka - Reiskick