Wat te doen in het stadje Galle in Sri Lanka?

Wat te doen in het stadje Galle in Sri Lanka?

Galle is een klein stadje in Sri Lanka en is erg mooi, vol kleur, textuur en is vredig. Er hangt een fijne rust in deze omgeving en daardoor raak je al snel verliefd op deze stad. Galle bestaat uit een nieuw gedeelte en een oud gedeelte. In de 17e eeuw heeft de Nederlandse VOC een fort gebouwd in Galle en dit dorpje is aan drie zijden omringd door de zee. Ben je benieuwd wat er allemaal te doen is in Galle en de omgeving van Galle? Lees hieronder verder!

Strandje richting de Blow Hole in Sri - Lanka

De weg richting Galle

Wanneer je vanuit Udawalawe doorrijdt naar Galle is het mogelijk om een tussenstop te maken bij een prachtig natuurverschijnsel, de Blowhole. Spectaculair om te zien wat de krachten zijn van de natuur. Een klein gelukje is wel noodzakelijk, hoe wilder de zee, hoe groter de Blowhole is. Het pad er naar toe is hobbelig en er liggen veel keien. Zorg dus voor goede wandelschoenen. Onderweg richting de Blowhole loop je door een klein dorpje heen. Geweldig om te zien hoe Sri Lankanen leven. Zo verkopen ze gedroogde vissen bij hun huis, hangt de was buiten en spelen kinderen op straat. Onderweg naar de Blowhole is het ook mogelijk om een tussenstop te maken bij een prachtig strandje. 

Onderweg naar de Blowhole in Sri Lanka Lokale vis in Sri Lanka - Reiskick
Blowhole in Sri Lanka - Reiskick

Nederlands Fort in Galle!

Galle is een havenplaatsje waar de Nederlanders in de tijd van de VOC een groot fort bouwden. Het fort is nog steeds te zien. Galle werd in 1987 door de UNESCO uitgeroepen tot beschermd cultureel erfgoed. In het fort zijn veel smalle steegjes, vervallen huizen met veranda’s, binnenhofjes, kerken, een vuurtoren, pakhuizen en goede restaurants. Door deze stad vergeet je even dat je in Sri Lanka bent. Maak een mooie wandeling door het fort maar ook langs de kust af. De kust is erg rotsachtig wat een mooi plaatje oplevert.

Nederlands Fort in Galle! - Reiskick
Fort in Galle in Sri Lanka - Reiskick Nederlands Fort in Galle! - Reiskick

Fietstocht door de natuur van Galle

Maak een fietstocht door het binnenland van Galle. De fietstocht kan gemaakt worden met gids en de fietsen kun je bij lokale verhuurder huren. De gids zal je rondleiden langs de mooiste plaatsen. Zo fiets je door rijstvelden met waterbuffels, kom je door kleine dorpjes, zie je theevelden en geniet volop van de zon en de mooie natuur. Maak stops om dieren te spotten, een overheerlijke cocosnoot te drinken en de mooiste bloemen te ontdekken. 

Fietstocht door Galle - Reiskick Cocosnoot drinken op Sri Lanka - Reiskick
Fietstour door Sri Lanka - Reiskick
Dieren spotten in Sri Lanka - Reiskick Tour door Galle in Sri Lanka - Reiskick

Surfen bij Lucky’s Surfschool dichtbij Galle

Onderweg van Udawalawe naar Galle kun je stoppen langs de kust bij Weligama. Hier zit een goede surfschool, namelijk Lucky’s. Ze beschikken over fijn materiaal, goede instructeurs en er is een relaxte sfeer. Er staan flinke golven maar je kunt hier ook vooruit wanneer je beginner bent. Het adres is: 487 Weligama By Pass Rd, Matara, Sri Lanka. Er bevinden zich bij dit strand veel surfscholen. Een toffe ervaring al zeggen we het zelf! Boek hier een surfles. 

Surfen in Sri Lanka - Reiskick

Bezoek een schildpaddenopvang in Galle

Wanneer je vanuit Galle richting Colombo reist is het aan te bevelen om een stop te maken bij een schildpaddenopvang. De reistijd bedraagt ongeveer 45 minuten. Wij zijn bij Sea Turtle Hatchery geweest maar langs de kust van Galle liggen een aantal opvangen. Bij de schildpaddenopvang beschermen ze de eitjes van de schildpadden die op het strand worden gelegd. Dit doen ze omdat deze opgegeten kunnen worden door vogels of kapot gemaakt kunnen worden door mensen die op het strand lopen. In de schildpadden opvang hebben ze een stukje strandzand afgeschermd waar de eitjes kunnen uit komen. Wanneer de eitjes uitkomen worden de net geboren schildpadden overgeplaatst naar zeewater bakken. Hier kunnen ze groeien en krijgen ze te eten. Wanneer ze groot genoeg zijn worden ze vrijgelaten in de zee. Daarnaast zijn er ook verschillende schildpadden die iets mankeren en niet in de zee kunnen leven, deze worden daar ook verzorgd.

Schildpaddenopvang in Sri Lanka - Reiskick

Kosten voor een bezoek aan het schildpaddenopvang in Sri Lanka

Bij de Sea Turtle Hatchery werken alleen vrijwilligers. De entreeprijs is daarom niet hoog, de kosten zijn 500 LKR dat is ongeveer €2.50. De vrijwilligers verzorgen de schildpadden met veel liefde. Je kunt hier een rondleiding krijgen en schildpadden vrij laten in de zee, meest geweldige ervaring die er bestaat toch? Tip: geef na je bezoek fooi dat waarderen de vrijwilligers. Ze zijn elke dag open van 7:30 tot 18:00 uur. Het bezoekadres is: Sea Turtle Hatchery “‘SilverGreen” Matara Road Habaraduwa Sri Lanka. 

Schildpaddenopvang Sri Lanka - Reiskick Opvang voor schildpadden in Sri Lanka - Reiskick

Boottocht door de Madu Ganga River Safari in Sri Lanka

Wanneer je in Galle bent en zeker wanneer je de schildpaddenopvang gaat bezoeken is het een ervaring om naar Madu Ganga River te gaan om daar een bootsafari te maken. Madu Ganga River ligt ongeveer 15 minuten van de schildpaddenopvang af. 

Geniet van een boottochtje door prachtige natuur en maak een stop bij een huisje aan de waterkant. Hier laten ze zien hoe ze touw maken van kokosnoten en daken maken van de bomen. Madu River Safari, Alathota Road, Balapitiya 80550, Sri Lanka.

Boottocht door Madu Ganaga River Sri Lanka - Reiskick
Madu Ganga River Safari in Sri Lanka - Reiskick Boottocht dicht bij Galle - Reiskick

3 te gekke hotels in Galle

Op zoek naar een perfect hotel in Galle in Sri Lanka? Om je voorruit te helpen hebben we een aantal goed beoordeelde accommodaties op basis van prijs voor je opgesomd.

Luxe overnachting: Wil jij het perfecte hotel in Galle? Dan is dit de beste optie van jou. Le Grand Galle By Asia Leisure is pure luxe. Met een buitenzwembad, fitnesscentrum, hottub en een prachtige omgeving is verveling niet aan de orde. Heerlijk bijkomen in dit prachtige hotel is 100% mogelijk. Een airco en overheerlijk Srilankaans buffet is hier ook wel een pluspuntje. Deze accomodatie heeft maar liefst vijf sterren en wordt beoordeeld met een 9,4. 

Middenklasse overnachten - In het Nederlandse Fort in Galle ligt Pedlar 62 Guest House. Je kunt lopend het fort bekijken en naar de vuurtoren gaan. Perfecte locatie dus. De kamers zijn goed en voorzien van airconditioning en gratis wifi.

Goedkope overnachten - Oke, eerlijk? Wij zien deze prachtige accomodatie voorbij komen en balen dat we hier niet hebben geslapen. Niet het meest luxe dat er is, maar dat uitzicht!! WOW sprakeloos. Indika Beach Villa ligt ongever 9 kilometer van Galle af, maar als je een fiets huurt is de tocht naar Galle in no time om. Deze villa is echt een must om te boeken al zeggen we het zelf! Je slaapt hier al voor maar €26. Zie de 2e foto hieronder. Te gek toch?!

Hotel La Grand Galle By Asia Leisure - Reiskick
Hotel Indika Beach Villa - Reiskick