De top 11 activiteiten in Praag

De 11 beste dingen om te doen in Praag, Tsjechië 

De Tsjechische hoofdstad Praag wordt gezien als een van de mooiste steden in Europa. Logischerwijs staat de stad dan ook op de zesde plaats van meest bezochte steden van Europa, en kan deze plaats niet missen in deze ultieme roadtrip. Praag heeft een rijke historie, welvarend cultureel leven en veel leuke cafés en eettentjes. Sinds 1992 staat Praag op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Na een bezoek zal je ongetwijfeld verknocht zijn aan deze prachtige stad. Kunstliefhebbers kunnen genieten van de vele musea en galeries. De architectuur zal je doen verwonderen als ook de vele uitzichten op de stad. Ben jij meer een nachtuil? Dan is de megadiscotheek MCM Discoteca Kaleidoskop of Golden Tree Prague een goede tip. Om er zeker van te zijn dat je de mooiste plaatsen van Praag niet mist tijdens je trip, hebben wij hier de 11 beste dingen om te doen in Praag opgesteld. Na de top geven we een aantal tips en trucs voor een goede slaapplaatsen niet ver van het centrum.

Tip: Houd er rekening mee dat het vooral in het late voorjaar en het vroege najaar erg druk kan zijn. In deze tijd zijn er niet alleen duizenden toeristen, ook veel scholieren zijn hier dan op schoolreis. Wij bezochten Praag in juli als onderdeel van een kicken roadtrip, toen hebben we het niet als druk ervaren.    

Skyline Praag Tsjechië - Reiskick

Karelsbrug

De oude Karelsbrug heeft een prominente plaats in het historische centrum van Praag. Het verbindt de Oude stad en de wijk Malá Strana met elkaar. De brug heeft een geschiedenis die tenminste 600 jaar oud is. Op de brug staan vele beelden van heilige en religieuze afbeeldingen. Vanaf de brug geniet je een prachtig uitzicht op de stad en de Vltava.  

Karelsbrug Praag - Reiskick

Het Oude Stadsplein

Het Oude Stadsplein is het centrum van Praag. In de middeleeuwen was dit het handelscentrum van de stad. Momenteel trekt het duizenden bewonderaars en dat is volledig terecht. Aan het plein liggen paleizen, het raadhuis en de prachtige Sint-Nicolaaskerk. Aan het raadhuis hangt het beroemde Astronomische uurwerk. Deze klok geeft niet alleen de tijd aan, ook de dagen en de maanstand.  Zorg ervoor dat je er bent als het uur slaat, dan zal zich een mooi schouwspel voor doen. 

Het Oude Stadsplein Praag - Reiskick

De Praagse Burcht

In Praag ligt de grootste burcht ter wereld en is gebouwd in de 9e eeuw. Sinds die tijd is het dus al de grootste burcht van de wereld. De omgeving van de burcht is adembenemend en neemt je terug in de tijd. Paleizen, binnenpleinen en kerken zijn hier te bewonderen. Tevens staat hier de Sint Vituskathedraal, hier is maar liefst 600 jaar aan gebouwd. De hoge ligging zorgt ervoor dat de burcht en de kathedraal van verre te bewonderen zijn. 

Tip: Verken Praag met tram. Heerlijk ontspannen reis je onder begeleiding door Praag en wandel je op verschillende stops rond. De tour duurt vier uur. 

Praagse Burcht - Reiskick

Strahov klooster

Ooit had het Strahov klooster net zoveel ontzag als de burcht van Praag. Helaas is het door een brand met de grond gelijk gemaakt. Het nieuwe en huidige Strahov klooster ‘Strahovský klášter’ is grotendeels in de achttiende eeuw gebouwd. Oudste delen, waaronder de Theologische hal, dateren uit de zeventiende eeuw. Behalve een klooster is er ook het Museum van de Nationale Literatuur en een kunstgalerie gevestigd.

Budgettip: Wil je optimaal genieten van je bezoek aan Praag? Met de Praag kaart heb je gratis toegang tot meer dan 50 top bezienswaardigheden, en kun je onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer. Koop hier jouw Praag kaart voor 2, 3 of 4 dagen. 

Josefov - Joodse wijk 

Eeuwenlang werden joden hier gediscrimineerd en weggestopt in een apart gedeelte. Aan het einde van de 19e eeuw werd deze wijk voor een groot gedeelte platgedrukt. Gelukkig zijn een aantal interessante gebouwen bewaard gebleven zoals de synagoge uit de 13de eeuw.

Uitzicht Praag - Reiskick

Het gemeentehuis 

Het gemeentehuis van praag wordt door veel mensen beschouwd als mooiste 20e eeuws gebouw van de stad. In het gebouw zit naast het gemeentehuis, een concertzaal, bar en verschillende restaurants. In en op het complex zijn ook vele kunstschilderingen te vinden. 

Kleine Eiffeltoren 

Één van de oudste wijken van Praag heeft een kopie van de Eiffeltoren genaamd Petřin. Deze uitkijktoren is te bezoeken. Het 60 meter hoge gebouw geeft mooi uitzichtpunten over de stad. Voorheen werd de toren gebruikt voor observatie en als zendmast.

Praagse Burcht - Reiskick Tsjechië

Overnachten in Praag 

Praag zit vol met prachtige plekken om te verblijven - hier zijn een paar plaatsen om te overwegen bij het plannen van je reis naar de Tsjechische hoofdstad !

Budget verblijf - Hostel Downtown ligt in het historische centrum van Praag, op slechts 800 meter van het Oude Stadsplein.

Goedkoop overnachten - Miss Sophie's Downtown heeft een aantrekkelijke ligging in de wijk Praag 1, op minder dan 1 km van het Nationaal Museum van Praag.

Middenklasse verblijf - Historic Centre Aparthotel X ligt in Praag, op 800 m van de Praagse Burcht.

Luxe overnachten - Het 5-sterrenhotel Kings Court ligt op een unieke locatie in het hart van Praag, naast het stadhuis in art-nouveaustijl en de elegante winkelstraat Na Prikope. Het hotel heeft onder anderen een luxe spa.