Het Fort van Klis: Bezoek deze Game of Thrones locaties in Kroatië

Laatst bijgewerkt op:

Het Fort van Klis: Bezoek deze Game of Thrones locaties in Kroatië

Ben jij fan van Game of Thrones? Hoe te gek is het om de Game of Thrones locaties in real life te zien? Wij hebben er een aantal bezocht tijdens onze rondreis door de Balkan. Wat veel fans niet weten is dat de serie is opgenomen in veel verschillende Europese landen. Zo is Noord-Ierland gebruikt voor de set van Castle Black, The Iron Islands, The Stormlands en Winterfell. North of the Wall is opgenomen in IJsland. King’s Landing is voor een groot gedeelte opgenomen in Malta. Maar een van de belangrijkste landen voor de opnames van Game of Thrones is Kroatië. In deze blog vertellen we je meer over de verschillende Game of Thrones locaties in Kroatië en in het speciaal het Fort van Klis.

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

Het Fort van Klis: Bezoek deze Game of Thrones locaties in Kroatië - Reiskick

King’s Landing in het echt!

Wanneer je Dubrovnik hoort, dan denk je wellicht aan Game of Thrones. Hier is namelijk veel opgenomen. King’s Landing zal bekend klinken in je oren. Hier wonen de heerser van de 7 koninkrijken. De stad Dubrovnik is omringt door dikke stenen muren. Een aantal van de bekendste locaties zijn wel St Domenica Street. Dit zijn de trappen van de bekende scène “de Walk of Shame”.  Ook Blackwater Bay net buiten de muren van Dubrovnik is hier opgenomen. Bekende scènes zijn het uitzwaaien van Marcella en het beroemde gevecht van Blackwater Bay.

Leestip: De beste dingen om te doen in het betoverende Dubrovnik in Kroatië

King’s Landing in het echt! Bekijk Dubrovnik in Kroatië - Reiskick
King’s Landing in het echt! Bekijk Dubrovnik in Kroatië - Reiskick King’s Landing in het echt! Bekijk Dubrovnik in Kroatië - Reiskick

Lokrum ofwel Qarth 

Dicht bij de kust van Dubrovnik ligt het mooie eiland Lokrum. Dit eiland heeft de naam Qarth in de Game of Thrones, hier verbleef Daenerys in seizoen 2. Het eiland is niet te missen wanneer je in Dubrovnik bent. Op dit eiland staat een fort op het hoogste punt van het eiland met uitzicht over de natuur. Het eiland is helemaal groen. Je kunt naar dit eiland toe varen. Hier zitten wel vrij hoge kosten aan verbonden. 

Leestip: Tijdens onze reis door Jordanië hebben we ook veel fimlocaties gezien zoals: Red Planet, The last days on Mars, The Martian, Star Was en Aladdin.

Lokrum ofwel Qarth van Game of Thrones - Reiskick

Braavos speelt zich af in Sibenik

De mooie stad Sibenik is pas vanaf het vijfde seizoen te zien. Scènes in de Game of Thrones stad Braavos zijn in Sibenik gefilmd. Zo komt Arya hier per boot binnen. Deze geweldige stad kan niet missen tijdens je reis door Kroatië. Wist jij dat Sibenik zo mooi is? Lees hier de complete mini reisgids voor Sibenik, Kroatië!

Braavos speelt zich af in Sibenik - Reiskick
Booking.com

Klis Fortress: City of Mereen

Dicht bij de bekende stad Split ligt een dorpje Klis. Dit dorp staat voornamelijk bekend om de Klis Fortress. Een middeleeuws Fort waar veel opnames plaats vonden voor Game of Thrones. Hier maakte Daenerys haar plannen om de macht terug te winnen. Dit fort zou je eerder herkennen onder de naam City of Mereen. 

Tip: bekijk hier georganiseerde tours vanuit Split en Zadar naar Klis. Dompel jezelf zo onder in het verleden van Dalmatië. 

Klis Fortress: City of Mereen in Kroatië - Reiskick
Klis Fortress: City of Mereen - Reiskick

Geschiedenis over het Fort van Klis

In de 7de eeuw arriveerde de Kroaten. Twee eeuwen later was Klis het eigendom van de heerser van Kroatië, prins Trpimir. Vanaf de 2e eeuw is dit gebied bewoond door een Illyrische stam uit Dalmatië. Waarna het door een gemengd Turks nomadenvolk (Avaren) werd bewoond. Zij bouwden hier het eerste fort genaamd Kleisa. Tijdens de 16de eeuw is om dit machtige fort veel gevochten. De Ottomanen (Turken) kregen het verschillende keren in handen. Na het terug veroveren kwam het in handen van de Oostenrijkers, Fransen en na de oorlogen weer van de Kroaten.

Geschiedenis weetjes over het Fort van Klis in Kroatië - Reiskick

Kosten Klis Fortress

Het parkeren bij fort Klis is gratis. De entree is 60 kn per persoon, dat is ongeveer 8 euro (2019). Het adres is: Kliška tvrđava, 21231, Klis, Kroatië

Tip: Zorg ervoor, dat je bij hitte vroeg in de ochtend gaat. Het fort staat helemaal in de zon en je hebt weinig afkoel plaatsen. Neem voldoende water mee en trek comfortabele kleding aan, het is een hele klim.

Kosten Klis Fortress in Kroatië - Reiskick

Overnachten in de buurt van het Fort van Klis

Als je op zoek bent naar een grote selectie hotels in Kroatië raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. Om je voorruit te helpen hebben we een aantal goed beoordeelde accommodaties op basis van prijs voor je opgesomd.

Goedkoop overnachten - Hostel Ćiri Biri Bela ligt in het centrum van Split en biedt accommodatie met gratis WiFi. De accommodatie ligt op ongeveer 5 minuten lopen van het Paleis van Diocletianus, op 300 m van het Plein van de Republiek.

Middenklasse overnachten - Apartment Orange ligt in Klis en biedt gratis fietsen, een tuin en barbecue faciliteiten.

Middenklasse Overnachten - Room and Apartment Perlica biedt uitzicht op de berg in Klis en je kunt gebruik maken van een tuin en barbecue faciliteiten. 

Booking.com
Uitzicht vanaf Fort Klis in Kroatië - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Kroatië

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl