De prachtige Italiaanse regio Toscane

Laatst bijgewerkt op:

Florence en Pisa in Toscane

Toscane is zonder enige twijfel een van de mooiste regio’s in Italië. De middeleeuwse steden, de groene heuvels en het heerlijke eten en drinken. Bezoek de hoofdstad van Toscane, Florence. Tijdens je bezoek aan deze Italiaanse regio mag ook Pisa niet ontbreken. Het historische centrum van Florence, Pienza, Siena en San Gimignano staan bij UNESCO hoog aangeschreven. Wil je liever de mooie natuur van Toscane verkennen, ook schitterende natuurgebieden zoals Val d’Orcia zijn op die lijst te vinden. In deze blog vertellen we over Florence, Pisa, de beste reistijd en reis manieren van Toscane. Onze trip door de provincie duurde in totaal vijf dagen. 

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

De prachtiche Italiaanse regio Toscane - Reiskick

Reizen door Toscane

De ontmoeting met het fantastische gebied Toscane. Alhoewel de regio veel te bieden heeft kozen wij voor een midweek in mei om de twee bekendste steden te bezoeken, Florence en Pisa. Het prachtige Toscaanse landschap, met glooiende heuvels, hebben we doorkruist tussen de twee steden. Stops hebben we onderweg echter geen gemaakt. Reizen tussen Florence en Pisa kan op een aantal manieren:

Reiskick Pisa, Toscane

De eerste manier is per trein. Vanaf het centrale stad station reis je eenvoudig in 50 tot 80 minuten naar de andere stad. Reizen per trein is comfortabel, goedkoop en heeft flexibele tijden. Daarbij is het beter voor het milieu dan de andere opties. Tussen de steden rijdt een directe bus service. Tussen 09:00 en 12:40 rijden de bussen iedere anderhalf uur. Kaartjes kosten voor een volwassenen ongeveer 15,- euro en de rit duurt 70 minuten. Reizen tussen Florence en Pisa kan ook met de taxi. De reistijd is dan ongeveer drie kwartier. De kosten hiervoor zijn ongeveer 180,- euro.  

Vanuit Nederland en België vlieg je eenvoudig naar de steden. De goedkoopste tickets vind je hier. Mocht je voldoende tijd hebben voor de trip, zou de trein ook een mogelijk transportmiddel kunnen zijn. De treinreis vanuit Nederland duurt ongeveer 20 uur en vanaf België 19 uur. Met de auto duurt de reis 14 uur. 

Ga jij naar Toscane om de natuur te verkennen? Deze blog over mooie wandelingen in Toscane is wellicht iets voor jou als wandelfanaat!

de duomo Florence, Toscane - Reiskick

Tip: Toscane heeft heeft verschillende eilanden. In de zomer van 2020 bezochten we, als onderdeel van onze rondreis om Corsica, Elba en Capraia. Vanaf het vaste land in Italië zijn deze eilanden eenvoudig te bezoeken. 

Capraia Toscane - Reiskick Italië Capraia Toscane - Reiskick Italië

Beste reistijd voor Toscane

Aan de kust van Toscane zijn de zomers overwegend droog en heet, de winters mild en regenachtig. In het binnenland wijkt het klimaat een beetje af. De zomers zijn namelijk warmer en in de winter is het koeler. De gemiddelde temperatuur ligt op ongeveer twintig graden. Vanaf half april zit de temperatuur op een graad of twintig. Deze temperatuur blijft tot half oktober. De beste reisperiode is vanaf mei tot en met juni en van september tot half oktober. De zomermaanden zijn ook een optie, de temperatuur kan dan wel hoog oplopen. Bij het bezoeken van steden is dat niet aan te raden. 

Op zoek naar gave maar ook goedkope overnachtingen? Agriturismo Toscane met zwembad is wellicht iets voor jou!

Reiskick Della Signario Florence, Toscane

Bezoek het prachtige Florence

Alle wegen leiden naar Rome, een gezegde zo oud als de stad zelf waarschijnlijk. Maar de eerste echte wegen van steen in Europa zijn aangelegd in Toscane. In Florence om precies te zijn. Jaarlijks reizen miljoenen toeristen naar de stad om de vele kunstwerken en de schitterende architectuur te aanschouwen. Deze rijkdom heeft de stad te danken aan de renaissance. In deze periode kwamen de grootste en bekendste kunstenaars uit Florence of hebben hier tijd doorgebracht. Florence is sinds 1870 de hoofdstad van de streek Toscane. Deze romantische stad moet je met je eigen ogen gezien hebben! Check hier de top 9 bezienswaardigheden in de romantische stad Florence.

Reiskick Florence Toscane

Maak een dagtrip naar Pisa

Tijdens een bezoek aan Toscane mag ook Pisa niet ontbreken. Pisa staat natuurlijk bekend vanwege het wereldberoemde gebouw ‘’de scheve toren van Pisa’. Die mag je niet missen tijdens je bezoek! De kunst en architectuur is van hoog niveau in deze charmante stad. De omgeving en kleine straatjes zijn aanlokkelijk. Pisa is verder niet zo groot, de hoogtepunten van de stad kun je in één dag gezien hebben. Daarom hebben we de ultieme gids voor een heerlijke dagtocht naar Pisa geschreven voor jou bezoek. Dat betekent uiteraard niet dat je jezelf hier niet langer kunt vermaken. 

Ga je op vakantie met kinderen? De regio Toscane wordt jaarlijks veel beozcht door gezinnen. Bekijk hier de reisblog van Reiskoe ''Toscane met kinderen''.

Reiskick Pisa, Toscane

Reismiddelen voor je reis naar Toscane

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter opweg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl

Booking.com