Argentinië, klimaat en beste reistijd

Laatst bijgewerkt op:

Argentinië, klimaat en beste reistijd 

Argentinië is een enorm land met overvloed aan prachtige landschappen. Wanneer de beste reistijd is hangt sterk af van wat je wil bezoeken. Over het algemeen zijn de maanden oktober tot half december (de lente) en april tot half juni (de herfst) de beste maanden om het land te bezoeken. In deze reisperiode vermijd je grote toeristische drukte en vermijd je de hoogseizoen prijzen.  

Leestip: deze blog maakt onderdeel uit van de ultieme rondreis door Zuid-Amerika. Deze route leidt je naar de mooiste bezienswaardigheden van het continent. 

Iguazú falls Reiskick

Noord-Argentinië

Het noorden van Argentinië kan worden opgesplitst in drie klimaatzones. Rondom de Iguazú-watervallen heerst een tropisch klimaat, warm en vochtig. Dit maakt de plaats het hele jaar goed te bereizen. Richting Salta, het westen, zijn de landschappen droger en liggen de temperaturen gemiddeld op 17 graden. Reis je nog verder naar het westen, kom je bij de droogste woestijn ter wereld. De temperaturen zijn hier in de winter aangenamer dan in de zomer. 

Ontdek de natuurlijke schoonheid: Argentinië heeft een prachtige natuur, van de Andes tot de meren en gletsjers in Patagonië. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Iguazu-watervallen in het noorden van het land.

Bezoek de wijnregio's: Argentinië heeft een aantal geweldige wijnregio's, waaronder Mendoza en Salta. Maak een wijnproeverijtour vanuit Salta en ontdek de heerlijke wijnen van het land.

iguazu falls Argenitinië

Midden-Argentinië

In Buenos Aires is de dagtemperatuur gemiddeld 18 graden. De warmste maanden in Centraal Argentinië zijn december tot en met februari (zomer tijd).  In de winter is het hier regenachtig en in de avonden fris. Het is geen overbodige luxe om een trui mee te nemen voor deze periode. Mendoza heeft een mediterraan klimaat en is daardoor het hele jaar goed te bereizen. Voor wijnliefhebbers is februari/maart, wanneer de druiven worden geoogst, de perfect tijd om naartoe te gaan. 

Geniet van de tango: de tango is ontstaan in Buenos Aires, dit is een vurige dans die ontstaan is in de straten van de stad. Breng een bezoek aan een tango show of volg een tangoles.

caminito gevel in Buenos Aires

Zuid-Argentinië

De beste reistijd voor Patagonië, het zuiden, zijn de maanden december tot maart. Gemiddeld ligt de  temperatuur hier dan op 5 graden. Deze tijd van het jaar zijn de dagen langer zodat optimaal genoten kan worden van de gletsjers en drijvende ijs rotsen. Het is af te reizen om in de wintermaanden, juli en augustus, naar Zuid-Argentinië te reizen. Het is hier dan extreem koud. Verschillende faciliteiten zijn dicht en vluchten worden soms geannuleerd. 

Vergeet niet om te ontspannen: Argentijnen nemen de tijd om te genieten van het leven en te ontspannen. Doe mee en geniet van de ontspannen sfeer tijdens je reis!

Kom meer te weten over Argentinië: bereid je voor op de reis van je leven! Onze Argentinië blog geeft je praktische tips en een ultieme route door Argentië, veel lees plezier. 

Zuid Argentinië - gletsjer Patagonië

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Argentinië

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl

Op zoek naar meer?