Huayna Picchu beklimmen

Laatst bijgewerkt op:

Huayna Picchu beklimmen - Krijg het beste uitzicht op Machu Picchu

Reizen naar Machu Picchu, de 'verloren stad van de Inca's' diep in het Andesgebergte, is een droom voor veel Peru-bezoekers. Er zijn twee optionele wandelgebieden binnen de Machu Picchu-ruïnes waarvoor speciale kaartjes nodig zijn om toegang te krijgen. Dit is het beklimmen van de Machu Picchu berg of de Huayna Picchu. De laatste is het meest populaire en omvat een klim naar de beroemde top die op de achtergrond van de meest klassieke Machu Picchu foto’s staat.

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

Huayna Picchu beklimmen Peru - Reiskick (Adobe Stock)

Huayna Picchu is ook bekend als Wayna Picchu. Wyna betekent jong en Picchu betekent berg. Machu Picchu staat tegenover de Wayna Picchu en betekent dan ook het tegenovergestelde, namelijk oude berg.

Bij de kaartcontrole voor het pad zie je borden voor zowel Huchuy Picchu als Wayna Picchu. Vergis je dus niet, Wayna is een andere spelling van Huayna. Huchuy Picchu is de kleine berg voor Huayna Picchu. De reis naar de top en terug van Huckuy Picchu duurt ongeveer drie kwartier. 

Voor meer spectaculaire uitzichten, en het beste uitzicht op Machu Picchu, wandel naar de top van Wayna Picchu. De klim duurt ongeveer twee uur voor de heen- en terugweg samen. Van een afstand lijkt Huayna Picchu op een moeilijk te beklimmen berg, maar het is eigenlijk niet meer dan een steile wandeling waarbij je op sommige punten handen en voeten moet gebruiken. Iedereen met een redelijke conditie en niet te veel last van hoogtevrees kan Huayna Picchu Beklimmen.   

Huayna Picchu Peru beklimmen - Reiskick Huayna Picchu Peru beklimmen - Reiskick

De totale stijging is 360 meter naar een hoogte van 2.700 meter. Omdat Huayna Picchu dicht bij de stad Machu Picchu ligt, biedt het een fantastisch uitzicht over de stad. Tijdens de klim geniet je van fantastische vergezichten en zie je de stad vanuit verschillende kanten. Dit is een heel ander perspectief dan wanneer je zelf door Machu Picchu heen loopt. Je zult je wellicht afvragen hoe de Inca geslaagd is om deze stad ooit te bouwen.

Zowel de Huayna Picchu- als Machu Picchu-bergwandelingen zijn beperkt tot 200 bezoekers voor elke toegangsperiode: tussen 7:00 en 8:00 uur of tussen 10:00 en 11:00 uur. Zorg dus dat je optijd je tickets bemachtigd.

Tip: een goede en vertrouwde manier om tickets te kopen voor Machu Picchu kan via GetYourGuide

Huayna Picchu trappen Peru - Reiskick (Adobe Stock)
Booking.com

Tickets kopen voor Machu Picchu

Gezien de beperkte aantal bezoekers per dag, is het aan te raden vooraf tickets te kopen. Dit kan het veiligste via de website van de overheid. De regering van Peru heeft een nieuwe website gelanceerd in 2020 voor het boeken van Machu Picchu-toegangskaarten. Hoewel het lijkt alsof je verplicht bent een bepaalde tijd binnen te gaan, zijn de tickets voor de ochtend de gehele morgen geldig. Dit geldt uiteraard ook voor een middag ticket. Een andere goede en vertrouwde manier om tickets te kopen kan hier. Deze website is gebruiksvriendelijker. 

Tickets kopen voor Machu Picchu - Reiskick

Wanneer je weet dat je naar Peru gaat reizen, moet je overwegen direct tickets te boeken. Op de website van de overheid kun je alleen helaas niet ver van te voren boeken. Sommige externe verkopers kunnen dit wel. Een van die gecertificeerde bedrijven is GetYourGuide. De beschikbaarheid van tickets is gekoppeld aan de website van de overheid. Prijzen zijn vergelijkbaar.

Huayna Picchu beklimmen in Peru - Reiskick (Adobe Stock)

Hotels in Machu Picchu

Wanneer je met de trein komt is overnachten in Machu Picchu of Aguas Calientes ten zeerste aan te bevelen als je de volgende ochtend vroeg op wilt staan om de ruïnes te bewonderen. De Belmond Sanctuary Lodge is het enige hotel dicht bij de ingang van Machu Picchu, op slechts een steenworp afstand. Als je hier verblijft heb je in de ochtend geen reistijd en hoef je niet in de rij te staan. Hoewel dit gemak wel een aanzienlijk prijskaartje heeft. 

Aguas Calientes heeft een goed aanbod aan hotels. De bussen beginnen vroeg genoeg de stad uit te rijden naar Machu Picchu. Hierdoor kun je bij Machu Picchu zijn voor dat dag bezoekers arriveren. Wij verbleven in het Hatum Samay Hotel. Op 30 minuten rijden ligt dit hotel van Machu Picchu. Het personeel is vriendelijk en je wordt hartelijk ontvangen.

Hotelopties: dit zijn alle hotelopties in Machu Picchu.

Booking.com

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Peru

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl