De ultieme safari door Tanzania

Laatst bijgewerkt op:

De ultieme safari door Tanzania

Tanzania is het land van de savannes gevuld met wilde dieren zoals zebra’s, neushoorns en leeuwen. Maar ook de Masai, lange witte stranden en verschillende eilanden. Het land is volop in ontwikkeling. Niet alles is dus zoals we hier in Nederland gewend zijn. Om een goede keuze te kunnen maken waar en wanneer je het beste naar Tanzania toe kunt gaan, hebben we op deze pagina informatie voor je opgesomd.

De ultieme safari door Tanzania - Reiskick

De safari route door Tanzania

Een directe vlucht vanuit Nederland naar Tanzania duurt zo’n negen uur. Vanuit Arusha (Kilimanjaro) start deze ultieme safari route. In Tanzania ben je verplicht met een gids of organisatie mee te reizen. In de wildparken zijn namelijk nauwelijks tot geen routeborden. Mocht er iets met de auto gebeuren, is in deze ongerepte natuur niemand die je te hulp kan schieten. Kortom, een gids moet je hebben. Deze safari door Tanzania duurde 19 dagen. De laatste paar dagen hebben we doorgebracht op het eiland Zanzibar. Prachtige stranden en kokosnoten zorgen voor een heerlijke ontspannen afsluiter. Op de kaart zijn de vluchten met stippellijnen aangegeven. 

De safari route door Tanzania - Reiskick

Tarangire National Park

Begin je kennismaking met de Afrikaanse dierenwereld. Bezoek Tarangire National Park en spot verschillende dieren. Het park wordt gekenmerkt door een glooiend terrein, de rode kleur van de aarde en wordt doorsneden door de Tarangire rivier. Dit prachtige park is bezaaid met bizarre baobabbomen en je ziet hier natuurlijk de verschillende dieren. Hier leeft zelfs nog een enkele zeer zeldzame zwarte neushoorn. Klik hier voor de tips & informatie over Tarangire Nationaal Park.

Tips & informatie over Tarangire Nationaal Park - Reiskick Park Tarangire National Park Tanzania - ReiskickRK Tarangire (22)
Tips & informatie over Tarangire Nationaal park, Tanzania - Reiskick

Lake Manyara National Park

Bezoek Lake Manyara National Park in Tanzania, dit Park ligt ingeklemd in een scheur van de Great Rift Valley. Direct bij het binnenrijden ervaar je de speciale sfeer van een oerwoud vol met apen en klaterende beekjes met glashelder water. Check al onze tips voor Lake Manyara National Park.

Lake Manyara national Park in Tanzania - Reiskick
Tips Lake Manyara National Park - Reiskick

Lake Eyasi

Een van de grootste meren van Tanzania is Lake Eyasi. Het speciale van dit park is dat hier geen roofwild leeft. Het is dus mogelijk overal uit de auto te stappen. Sporten zoals mountainbiken en kanoën is hier ook mogelijk. Maak hier kennis met eeuwenoude stammen die een ‘klik’ taal spreken en leven van de jacht. Dit zijn de tips voor jouw bezoek aan Lake Eyasi.

Tips bezoek aan Lake Eyasi Tanzania - Reiskick

Karatu

In Karatu, bij Karatu Tented Lodge is het de ideale gelegenheid om bij te komen van de safari. Deze lodge ligt in het bijzondere landelijke Karatu gebied. Een Lodge met zwembad en restaurant met heerlijke BBQ gerechten. Vanuit de kamer heb je prachtig uitzicht op de groene tuinen. De comfortabele kamers zijn ruim. Tijdens het verblijf is er een mogelijkheid om deel te nemen aan diverse excursies, waaronder een mountainbike tocht, verschillende culturele wandelingen onder leiding van een Masai krijger of geniet van een ontspannende massage.

Booking.com
Karatu is de ideale plaats om bij te komen - Reiskick

Serengeti National Park centraal

Bezoek één van de beroemdste wildparken ter wereld, de Serengeti. In het nationaal park Serengeti heb je kans op een ontmoeting met alle leden van de Big Five. De neushoorn is echter beschermd en zeer zeldzaam. Je kunt in Serengeti National Park nagenoeg alle diersoorten, die op de Oost-Afrikaanse savannes leven, tegenkomen. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken lange rijen gnoes voorbij, vergezeld door duizenden zebra’s. Een bijzondere ervaring waar een beetje geluk voor nodig is. Bekijk hier meer informatie over Serengeti National Park Centraal.

Bekijk hier meer informatie over Serengeti National Park Centraal. - Reiskick
Masai in Tanzania - Reiskick Serengeti Centraal Tanzania - Reiskick

Serengeti National Park Noord

Maak een game drive naar noord Serengeti National Park. In het droge seizoen heb je hier een goede kans om een deel van de migratie te zien. Tijdens de migratie trekken lange rijen gnoes door Noord Serengeti die vergezeld worden door duizenden zebra’s. De dieren worden door roofdieren, zoals hyena’s, leeuwen en jakhalzen, achterna gezeten. Deze doen zich tegoed aan de zwakke dieren. Lees hier meer informatie over de grote trek.

Serengeti National Park Noord - Reiskick
game drive naar Serengeti National Park noord - Reiskick

Ngorongoro krater

De Ngorongoro krater beschikt door het unieke ecosysteem over een enorme concentratie aan wild. De krater wordt daarom ook wel de Ark van Noach genoemd. In dit paradijs leven onder meer neushoorns, olifanten, buffels en hyena’s. De leeuwen hebben hier donkere manen en zijn gemiddeld groter ten opzichte van de rest van Afrika. Dit komt door de beslotenheid van de krater en de continue aanwezigheid van voedsel. Je hebt hier een vrij grote kans om de Big Five te zien. Meer dan honderd unieke vogelsoorten leven op de bodem van de krater rondom het sodameer Lake Magadi. Oftewel, hier moet je zijn geweest! Bekijk hier meer over Ngorongoro krater en het perfecte hotel!

Ngorongoro krater, Ark van Noach, Tanzania - Reiskick
Ngorongoro krater, Tanzania - Reiskick

Zanzibar

Sluit deze onvergetelijke safari door Tanzania af op Zanzibar. Dit is een specerijeneiland dat beschikt over hagelwitte, schitterende stranden. Deze dagen kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad. Daarnaast kun je jezelf laten masseren, je kunt gaan snorkelen, duiken of andere watersportactiviteiten beoefenen. Wil je iets meer zien van het historische eiland, dan kun je deelnemen aan diverse excursies die ter plaatse worden aangeboden. Bekijk hier de beste tips voor jouw bezoek aan Zanzibar! 

Safari door Tanzania afsluiten op Zanzibar - Reiskick

Dit zijn de 6 Mooiste lodges in Tanzania

Tanzania is het land van de savannes gevuld met wilde dieren zoals leeuwen, olifanten en zebra’s. Maar ook de Masai, lange witte stranden en verschillende eilanden. Bij het maken van een dergelijke safari hoort het slapen in tenten en lodges in afgelegen wildparken er bij. Na aanleiding van onze rondreis door Tanzania willen we onze top 6 van de mooiste lodges met jullie delen!

Ben je van plan om naar Afrika te gaan maar heb je nog geen specifiek land gekozen? Bekijk hier andere vakantiebestemmingen in Afrika.

6 mooiste lodges van Tanzania - Reiskick

8 tips en tricks voor je reis naar Tanzania

Tanzania is het land van de savannes gevuld met wilde dieren zoals zebra’s, neushoorns en leeuwen. Maar ook de Masai, lange witte stranden en verschillende eilanden. Het land is volop in ontwikkeling. Niet alles is dus zoals we hier in Nederland gewend zijn. Zoals altijd geldt: "een goede voorbereiding is het halve werk". Precies daarom hebben we voor jou 8 tips en tricks opgesomd die je helpen bij het plannen van je safari door Tanzania.

Ben je op zoek naar iets anders of ga je met kinderen reizen? Zuid-Afrika is een zeer geschikte bestemming voor reizen met kinderen!

Tips & Tricks voor Tanzania - Reiskick
8 Tips & tricks voor Tanzania - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Tanzania

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl

Op zoek naar meer?