De 5 leukste dingen om te doen in Lijiang in China

Laatst bijgewerkt op:

De 5 leukste dingen om te doen in Lijiang in China

Lijiang wordt omringd door de imponerende bergen van de Himalaya en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gedeelte dat je wil zien heet Lijiang Ancient Town, dit is het oude gedeelte. Begin met een prachtige stadstour en dwaal rond door pittoreske straatjes met kleine kanalen, bruggetjes en houten huisjes versierd met rode lampionnen. Vergeet niet een kaart te kopen, menig toerist raakt de weg kwijt in deze wirwar van straatjes. ’s Avonds zijn de straatjes verlicht met lampionnen en kun je sfeervol dineren in één van de vele authentieke restaurantjes.

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

De 5 leukste dingen om te doen in Lijiang in China - Reiskick

#1 Naxi-bevolking 

De samenleving bestaat hier voornamelijk uit de matriarchale boeddhistische Naxi-bevolking met hun traditionele blauwe klederdracht. In het Naxi Museum kun je veel over de historie van de stad en zijn bevolking leren. Binnen de Naxi zijn er drie soorten groeperingen. De bevolkingsgroep heeft een eigen handschrift. Het geschrift van de Naxi is visueel. Momenteel zijn er nog maar 26 sjamanen (de Naxi hebben hun eigen geloof) en zijn uit aan het sterven. De jongste is al 70 jaar! Het duurt 20 tot 30 jaar voordat je Sjamaan bent.

Naxi bevolking in China - Reiskick

#2 Zwarte Draken Vijver

In het noorden van Lijiang ligt het Heilong Park met daarin de Zwarte Draken Vijver. Bij mooi weer geniet je hier van een prachtig vergezicht. De omgeving doet sprookjesachtig aan met de besneeuwde top van de Jadeberg op de achtergrond. Hier zijn de musea gratis en voor de parken moet je betalen. De entree is 80 yuan. In het park staan bomen tot 800 jaar oud. Die liggen aan een infuus en krijgen hiermee extra voedingsstoffen. De schilderachtige plaatjes zoals ze op het internet staan, zal je helaas niet tegen komen. De vijver staat namelijk al een tijd droog.

Zwarte draken vijver Lijiang in China - Reiskick
Zwarte draken vijver Lijiang in China - Reiskick

#3 De Jadedraak berg

Excursie naar de Jadedraak berg? Deze is 5596 meter hoog en je kan met de kabelbaan tot ongeveer  4400 meter hoogte. Wanneer het bewolkt is heeft deze excursie helaas geen zin. Mocht het helder weer zijn blijkt het een absolute aanrader. Wij hadden helaas geen geluk dus ook geen mooie foto's kunnen knippen.

Bais ha Lijiang - Reiskick

#4 Baisha in China

Het is prachtig om rondom Lijiang te wandelen en fietsen. Het dorp Baisha is een dorpje niet ver van Lijiang. Het is een boerendorp maar herbergt zes eeuwen oude muurschilderingen. Het dorp grenst aan de Jade dragon Snow Mountain waardoor dit sowieso een goede reden is om naartoe te gaan. In het dorp is het ook mogelijk een school te bezoeken waar borduurwerk wordt geleerd met zijde. Elke zijde draad bestaat uit 264 draden. Soms wordt deze teruggebracht naar een draadje om te borduren. Dit draadje kun je bijna niet meer zien met het blote oog. Alleen meesters kunnen hiermee borduren. Het is heel mooi om de (kunstwerken te zien.

Bais ha Lijiang in China - Reiskick

De Tiger Leap

De Tiger Leap ligt tussen Shangri-La en Lijiang in. Een indrukwekkende canyon die aan zijn naam komt door een legende. Deze beweerd dat een tijger een sprong over de rivier maakte, op het smalste punt, om te ontsnappen aan een jager. Kleine en grote rivieren razen door de valleien, om het regenwater weg te werken. De Tiger Leap ligt tussen twee hoge bergen. Een van 6000 meter en een van bijna 5600 meter.

Bij aankomst is het meer dan 1000 trappen naar beneden gaan (en dus ook weer omhoog) om de Tiger Leap te bereiken. In het midden van de kloof ligt een hoge steen van 80 meter. De machtige Yangtze rivier toont haar kracht en slaat op de steen. Door de hoge waterstand zie je de steen waarschijnlijk niet, maar wel een kolkende muur van massa’s bruin water. Wat een herrie, maar super cool!

De Tiger Leap in China - Reiskick

Hotels in Lijiang

Als je op zoek bent naar een grote selectie hotels in China raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. Om je voorruit te helpen hebben we een aantal goed beoordeelde accommodaties op basis van prijs voor je opgesomd.

Het Badi Hotel ligt tegen het oude centrum van Lijiang. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis om Lijiang te verkennen. Het Badi Hotel is dicht gelegen bij restaurants en winkeltjes. De kamers hebben allen een eigen balkon en zijn comfortabel ingericht. Fijn is dat je in het hotel geen last hebt van de drukte in het oude centrum. Het verkeer kan in Lijiang erg druk zijn. Doordat het hotel aan de rand van het oude centrum ligt heb je eenvoudig de mogelijkheid om de omliggende gebieden te verkennen. 

Overnachten in Lijiang - Reiskick
Booking.com

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl