Xi’an en het indrukwekkende Terracotta Leger in China

Laatst bijgewerkt op:

Xi’an en het indrukwekkende Terracotta Leger in China

Xi’an was 12 eeuwenlang de hoofdstad van China, één van de grootste beschavingen ter wereld. Deze stad is dan ook al meer dan 3000 jaar oud en was het ook het oostelijke eindpunt van de bekende Zijderoute. Vanuit Beijing is Xi’an eenvoudig met een nachttrein te bereiken. Het hoogtepunt van deze stad is het Terracottaleger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. 

Xi’an en het indrukwekkende Terracotta Leger in China - Reiskick

De ontdekking van het Terracottaleger

Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. De boer was zijn land aan het bewerken toen hij plots in de grond zakte. Het leger was overdekt met hout en leem. Na ongeveer 2000 jaar is het dak ingezakt. Helaas heeft dat veel schade gemaakt aan de beelden. De eerste opgraving is van het beroemde leger. Het leger maakt onderdeel uit van een mausoleum van de keizer van de Qin dynastie en ligt hier anderhalve kilometer vandaan. Het totale terrein is 65 vierkante kilometer. De beelden die je ziet zijn met engelengeduld gelijmd. 

De ontdekking van het Terracottaleger in China - Reiskick

Het Terracottaleger

Het leger bestaat uit enkele duizenden beelden. Een groot gedeelte is echter niet uitgegraven. De beelden komen er namelijk gekleurd uit, maar door zuurstofverbinding vergaat de kleur vrij snel. Men weet nog niet hoe die kleuren te behouden. Voorts zijn onderzoekers bezig met het hele terrein om het een en ander af te graven en te ontdekken. Het leger is indrukwekkend. Stille getuigen van een ver verleden. Koop alvast je ticket zodat je de lange rijen kunt vermijden. 

De staatsfabriek van terracotta

Wanneer je meer zou willen weten over hoe de beelden gemaakt zijn, raden we de staatsfabriek van terracotta aan. Tijdens een rondleiding wordt uitgelegd hoe en waarvan de beelden worden gemaakt. Des te indrukwekkender wordt het bezoek aan het terracotta leger. Het bezoek aan de staatsfabriek van terracotta is commercieel maar de moeite waard. 

Het Terracottaleger in Xian, China - Reiskick

Giant Wild Goose Pagoda

De Giant Wild Goose Pagoda is een boeddhistische tempel in het zuiden van Xi’an. Het is 1300 jaar geleden gebouwd door een van de oudste dynastieën, ter ere van de moeder van een keizer. In de Ming dynastie is het gerenoveerd. Het bestaat dus niet meer in de oorspronkelijke staat. Des al niet te min is het een indrukwekkend bouwwerk. Je kunt de Big Wild Goose Pagoda bezoeken met een groepstour? Boek het hier.

Big Wild Goose Pagoda Xi'an in China - Reiskick
Big Wild Goose Pagoda Xi'an in China - Reiskick Big Wild Goose Pagoda Xi'an in China - Reiskick

Vrije dag in Xian?

Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslimwijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Daarnaast kun je ook een fietstocht maken door de stad of over de stadsmuur. Zo ontdek je de geschiedenis en zie je de beste plaatsen van de stad. Wil je met de trein van Beijing naar Xi'an? Boek hier je treinticket. Liever een Prive transfer? Boek deze hier.

Xi'an in China - Reiskick
Vrije dag in Xi'an in China - Reiskick

Xi'an Yunshang Hotel

Xi'an Yunshang Hotel ligt op een toplocatie! Dicht bij de Pagode van de Giant, Wild Goose Pagoda en Muslim Street. Het hotel heeft mooie kamers met grote bedden. Beschikt over een mooie tuin, bar en restaurant. Dit hotel is perfect om de omgeving van Xi’an te kunnen verkennen. De ruime kamers en mooie badkamers zullen je bij doen komen van de drukke stad. Boek hier je verblijf in het Xi'an Yunshang Hotel met optie om het gratis te annuleren. Boek het hier!

Hotel Yunshang in China - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl