5 mooiste bezienswaardigheden van Dali in China

Laatst bijgewerkt op:

5 mooiste bezienswaardigheden van Dali in China

In de gezellige oude stad van Dali wonen de Bai en de Yi groeperingen. Prachtige mensen met authentieke leefwijze. Het pittoreske Dali is omgeven met bergen en ligt dicht bij het gigantische meer Erhai. Geniet van de lokale markt, maak een fietstocht of ga traditioneel aalscholver vissen. Bezoek hier ook zeker de oudste bouwwerken van Zuid-China uit de 9de eeuw. 

Welkom op Reiskick! We hopen dat onze gratis reisgidsen & tips helpen bij het plannen van je reis!  

5 mooiste bezienswaardigheden van Dali in China - Reiskick

#1 Drie Pagodes van de Chongsheng tempel

De drie pagodes dateren uit het Koninkrijk van Nanzhao en het Koninkrijk van Dali in het 9de en 10de eeuw. De Pagodes dienden ervoor om de goden gunstig te stemmen. Hiermee geloofde de bevolking  bescherming te krijgen tegen natuurrampen. De pagodes zijn gebouwd in het midden van de bergen. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht.

Drie Pagodes van de Chongsheng tempel, China - Reiskick

#2 Traditioneel aalscholver vissen in Dali

De vissers in Dali vangen op traditionele wijze vis. Namelijk met aalscholvers. Dit is echt een must do tijdens je reis in China. Traditioneel vissen met aalscholvers is pas sinds een paar jaar voor toerisme opengesteld. Daarvoor wilde de regering dit niet. Het moest traditioneel en beschermd worden. Echter toen betaling uitbleef om deze traditie in stand te houden, gaven de vissers aan voortaan met netten te gaan vissen. Om de traditie toch in stand te houden is het opengesteld voor toerisme.

Traditioneel aalscholver vissen in Dali, China - Reiskick
Traditioneel aalscholver vissen in Dali, China - Reiskick Traditioneel aalscholver vissen in Dali, China - Reiskick

Aalscholvers

Met een roeiboot ga je mee om met de aalscholvers te gaan vissen. Heel bijzonder. De boot wordt geroeid door twee lokale vissers. op de rand zitten ongeveer tien aalscholvers. Wanneer een goede visplaats bereikt is, zal het touw van de aalscholvers afgehaald worden. Onder aanmoediging van de vissers duiken ze het water in om vissen te vangen.

Aalscholvers vissen Dali - Reiskick

#3 Woh Wei tempel in Dali

Neem een uniek kijkje in het leven van monniken in een tempel. De monniken beginnen de ochtend vroeg met hun training Kung Fu. Het is bijzonder om te zien. Onder Europeanen wordt het steeds populairder om Kung Fu te leren in een Chinese tempel. Lees in deze blog meer over het trainen van Kung Fu in China als Europeaan.

Woh Wei tempel in Dali - Reiskick
Kung Fu tempel in China - Reiskick

#4 Bai dorp

Bij Dali leven de kleurrijke stammen Yi en Bai in eenvoudige huizen. Op lokale markten worden groenten, vis en fruit verhandeld. Om meer te weten te komen over de Bai samenleving is een show in het Bai dorpje aan te raden. Tijdens de show krijg je thee aangeboden, drie stuks. Je krijgt een bittere, zoete en een smaakvolle thee. Volgens de Bai een opbouw zoals het leven is. Eerst bitter, hard werken en moeilijk, daarna het zoete – het mooie van het leven en dan, het kruidige. Het laatste staat voor levenskracht. Onder het genot van de thee zie je de kleding en de dans van de bevolking. De kleding van de Bai is heel kleurrijk en de mensen dragen mooie versierselen op hun hoofd.

Tip: vanaf het Bai dorp is het mogelijk om met een paard en wagen, door de velden, naar de aalscholver vissers bij het Erhai Meer gebracht te worden. De paarden trekken je door de rijstvelden heen.

Bai Dorp in China - Reiskick
Bai Dorp in China - Reiskick

#5 Erhai Meer in China

Het Erhai Meer is een van de zeven grote meren van China. Ervaar met een boottocht de adembenemende natuur om het meer. Geniet van de rust en de Bai dorpen die om het meer heen gelegen zijn. Bai aalscholvervissers zijn op dit meer actief. 

Aalscholvers vissen Dali - Reiskick

Hotel in Dali

Als je op zoek bent naar een grote selectie hotels in China raden we aan op Booking.com te kijken. De site heeft de beste prijzen en een geweldig annuleringsbeleid. 

Tijdens je rondreis door China kom je onherroepelijk op veel (te) drukke plaatsen. In Dali kun je hier helemaal van bijkomen. Zen of Tiger Inn is perfect gelegen aan het Erhai Meer. Het uitzicht is adembenemend en is het er rustig. De accommodatie verhuurt fietsen en auto’s, in de omgeving is het ook heerlijk om te wandelen. Vanuit hier bezoek je eenvoudig de drie pagodes, het aalscholver vissen en het stadje Dali. Boek op tijd de accommodatie aangezien deze maar een beperkt aantal kamers ter beschikking heeft. Boek hier het hotel in Dali.

Booking.com
Adembenemend hotel Zen of Tiger Inn - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl