Tips voor het aanvragen van een China visum

Laatst bijgewerkt op:

Tips voor het aanvragen van een China visum

Ga je op vakantie naar het prachtige China? Regel je aanvraag op tijd. Een visum voor China kan namelijk een tijd duren voor je deze hebt. Ook je paspoort heb je pas later terug. Als je van plan bent om te gaan backpacken of rondreizen wil je niet zonder op het vliegveld staan. Om je op weg te helpen, met zo’n aanvraag, hebben we een aantal stappen opgesomd. 

Tips voor het aanvragen van een China visum - Reiskick

Stappen voor het aanvragen van een China Visum

Het visum aanvragen loopt via het Chinese Visa Application Center (CVASC). Je kunt het visum aanvragen door zelf naar het center te gaan in Den Haag, je dient je aanvraag per post in of je doet je aanvraag online. Het handigste is om het visum online aan te vragen. Het grote voordeel is dat je geen paspoort hoeft mee te sturen. Eerst leggen we het online aanvragen van je China visum uit, daarna hoe het werkt via de post. 

Stappen voor het aanvragen van een China Visum - Reiskick

Online aanvragen China visum

Het aanvragen van een China visum is relatief eenvoudig. Het aanvraagformulier van het CVASC, deze is te downloaden op deze website, vul je in het Nederlands in. Verder dien je de volgende gegevens te uploaden: 

- Een kopie van de informatiepagina van je paspoort
- Kopieën van je vliegticket voor de heen- en de terugreis. 
- Kopieën van alle hotelreserveringen voor je gehele verblijf in China.
- Het reisschema waarop staat vermeld wat je per dag gaat toen.

Vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld. Binnen twee weken krijg je bericht of je aanvraag is goedgekeurd. De aanvraag kost ongeveer €165,- per persoon. Het kan zijn dat je enkele ontbrekende gegevens moet aanvullen. Wanneer alles is goedgekeurd, wordt 10 dagen voor je vertrek een envelop met daarin het visum opgestuurd. Je ontvangt een track and trace code om de zending te volgen. Neem het originele visum mee op reis, een kopie wordt niet toegestaan!  

Online aanvragen China visum - Reiskick Online aanvragen China visum - Reiskick

China visum per post

Vraag je liever het visum per post aan, dan moet je de volgende documenten opsturen: 

- Je paspoort. Deze dient minimaal een half jaar geldig te zijn en heeft minimaal twee lege visum pagina's. 
- Een pasfoto volgens de officiële richtlijnen.  
- Het aanvraagformulier van het CVASC, deze is te downloaden op deze website
- Kopieën van je vliegticket voor de heen- en de terugreis. 
- Kopieën van alle hotelreserveringen voor je gehele verblijf in China.
- Het reisschema waarop staat vermeldt wat je per dag gaat toen.

Voor het visumaanvraag wordt zoals je ziet heel wat gevraagd. Neem hier dus voldoende tijd voor. Na het verzamelen van de document stuur je deze per post naar CVASC. Vervolgens wordt je aanvraag beoordeeld. Dit kan enkele weken duren. De aanvraag kost ongeveer €165,- per persoon. Wanneer alles is goedgekeurd krijg je een envelop met daarin je paspoort en het visum. 

China visum per post aanvragen - Reiskick
China visum per post aanvragen - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl