Top 9 bezienswaardigheden van Beijing + tips, China

Laatst bijgewerkt op:

Top 9 bezienswaardigheden van Beijing + tips, China

Peking is dialect voor Beijing. In deze wereldstad wonen maar liefst 21,5 miljoen mensen! Deze stad zal je versteld doen staan. Zie hier de overblijfselen van het machtige keizerrijk. Bewonder het 900 jaar oude down town, de Verboden Stad, het plein van de Hemelse Vrede en bewandel de Chinese muur. Deze stad herbergt een groot deel van de bekendste bezienswaardigheden van heel China. 

Leestip: ben jij van plan een bezoek te brengen aan China? De ultieme rondreis door China is dan iets voor jou! 

Top 9 bezienswaardigheden van Beijing + tips in China - Reiskick

De 900 jaar oude hutongs

De oudste overblijfselen van Beijing gaan 900 jaar terug. Nadat Djengiz Khan met het Mongoolse leger China veroverde en Beijing plat brandde, werd hier de nieuwe hoofdstad gesticht. Mongolen bouwden in carré rondom een bron, genaamd hutongs. De chinezen deden dat na. De huidige hutongs zijn 600 jaar oud en worden doorgaans bewoond door dezelfde families, generaties achter elkaar. Het is mogelijk met een riksja de hutongs te verkennen en om te gast te komen in een hutong.

De 900 jaar oude hutongs in Beijing - Reiskick

Bell- & Drum Tower in Beijing

Bij de hutongs ligt een Bell- en een Drumtoren. Deze zijn gemaakt om vroeger, in de tijd van keizers, via geluid door de stad te laten klinken hoe laat het is. Het bestaat ongeveer 600 jaar en is nog origineel. Met steile grote stappen kun je naar boven klimmen. Om diverse tijden worden de drums live bespeelt. Daarbij heb je een mooi overzicht over de stad. De toren is precies het middelpunt.

Reiskick verbodenstad Peking (15)

De Chinese muur

Dit iconische overblijfsel van het machtige oude China mag niet ontbreken aan je rondreis in China. Grote delen zijn bewaard gebleven van deze oorspronkelijke 6.000 kilometer lange Chinese muur. De muur moest vroeger het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Imposant ligt de 600 jaar oude muur als een slang boven op de bergen.  De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Een aanrader is dan ook Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. Boek een tour naar de Stadsmuren en voorkom dat je in de rij moet staan. 

Leestip: bezoek ook een van de andere nieuwe wereldwonderen zoals Petra in Jordanië, de Machu Picchu in Peru en of Christus de Verlosser in Brazilië. Een van onze favoriete klassieke wereldwonderen is de Piramide van Cheops in Egypte.

De Chinese muur in Beijing - Reiskick

Verboden Stad in China

Maak kennis met Beijing en zijn keizerlijk verleden. Via het Tian’anmen-plein, beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede bereik je de Verboden Stad. De Verboden Stad was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers. Vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Momenteel bezoeken dagelijks circa 80.000 chinezen de stad. Koop alvast je tickets zodat je niet lang in de rij hoeft te staan. 

Verboden stad in China - Reiskick
Maak kennis met Beijing en zijn keizerlijk verleden - Reiskick Maak kennis met Beijing en zijn keizerlijk verleden - Reiskick

Het zomerpaleis in Beijing

Dit zomerpaleis is één van de indrukwekkende hoogtepunten van China. In dit complex woonde de keizers tijdens de zomermaanden. Het zomerpaleis werd gebouwd van 1135 tot 1234. Voor het paleis is een groot meer dat met de hand door 100.000 mannen is uitgegraven. Van het zand is een berg aangelegd. Het zomerpaleis bestaat uit bruggen, tuinen, tempels, pagodes en paleizen. Wandel door de gang langs het meer van circa 800 meter, met duizenden geschilderde taferelen. Sinds 1998 staat het zomerpaleis op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Boek hier de entreetickets.

Het zomerpaleis in Beijing - Reiskick

Plaatselijke markt in Beijing

In China is het gebruikelijk om op de plaatselijke markt eten écht vers te kopen. Zo worden vissen, en in sommige gevallen ook klein wild, levend aangeboden. Er bestaat een kans dat je getuige bent van het slachten van vissen. Een typisch Chinees product zijn potten met daarin slangen, schildpadden en insecten in water. In het begin wordt dat een soort alcohol en wanneer de flessen langer staan, soms wel 60 jaar, dan wordt het door oudere gezien als een goed medicijn.

Plaatselijke markt in Beijing - Reiskick Plaatselijke markt in Beijing - Reiskick

The Legend of Kung Fu

Bezoek de show The Legend of Kung Fu. Een bijzonder mooi verhaal over een kleine jongen, die monnik wordt om het Zen boeddhisme en Kung Fu te leren, volgens de eeuwenoude tradities. Fantastisch wat ze daar laten zien aan vechtsport. De kungfu meesters worden van jongs af aan opgeleid in een echte Shaolin Tempel. 

Leestip: zou jij zelf Kunfu willen leren? Kung Fu leren van een meester ergens in China is dan wellicht ook iets voor jou. In de blog Kung Fu leren in een Chinese tempel leer je precies hoe je dat kan doen.

The Legend of Kung Fu - Reiskick

De parelfabriek in China

Beijing is het centrum van de zoetwater parels. Rondom de stad zijn verschillende fabriekjes die een bezoek waard zijn. Na wat uitleg mag je zelf een oester uit een bassin vissen. De oesters zijn zo’n vijf jaar oud en er komen ongeveer tien pareltjes uit. Wanneer je een parel in de portemonnee draagt, wordt gezegd, dan kom je nooit zonder geld te zitten. De parels zijn gecultiveerd. Een oester wordt in kleine stukjes gesneden en in een andere oester gedaan. Dit worden pareltjes. De kleuren komen door de mineralen. Zwart is een jonge parel. Vervolgens verkleuren ze naar paars en dan wit. 

Pareltjes in Beijing - Reiskick

De Ming Tombe

Met een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden mooie stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals, kom je uit bij de Ming Tombe. Hier bevinden zich de overblijfselen van Ming-keizers. De tombe is een zeer grote grafheuvel, begroeid met bomen. Daar voor staan verschillende tempels, in verschillende maten, ter ere van de keizer. Boek hier tickets voor de Ming Tombe.

De Ming Tombe in China - Reiskick

Overnachten in Beijing 

Een goede slaapplaats vinden voor Beijing kan nog wel eens wat frustraties opleveren. Aangezien het aanbod reuzen is en niet op iedere plaats engels wordt gesproken hebben we hier een aantal accommodaties naar prijs opgesomd.

Budget verblijf - Het Peking Station Hostel ligt op een ouderwetse binnenplaats van een hutong. Het hostel ligt op slechts 10 minuten rijden van het treinstation van Peking. Het is 15 minuten rijden naar de Verboden Stad en het Tiananmenplein. 

Goedkoop overnachten - Yibushe Guesthouse is gunstig gelegen in het centrum van Beijing en biedt kamers met airconditioning, een tuin, gratis WiFi en een terras.

Middenklasse verblijf - The Orchid Hotel, Beijing is gevestigd in een goed bewaard gebleven oude residentie in de historische wijk Hutong in het hart van Beijing, op 12 minuten te voet van het Houhai-meer, een populair gebied met vele bars en restaurants. 

Luxe overnachten - Het Waldorf Astoria Beijing combineert op kunstzinnig wijze de rijke Chinese traditie met moderne verfijning en ligt langs het prestigieuze Jinyu Hutong in Wangfujing.

Luxe overnachting in Het Waldorf Astoria Beijing - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar China

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl