Hoeveel kost een rondreis door Jordanië?

Laatst bijgewerkt op:

Hoeveel kost een rondreis door Jordanië?

Ben je jezelf aan het oriënteren om een gave roadtrip te maken door Jordanië? Dan vraag je jezelf hoogstwaarschijnlijk af of Jordanië een duur land is. Wat zijn de kosten voor een 11 daagse roadtrip door Jordanië en waar kun je op letten om de rondreis zo goedkoop mogelijk te houden. Hieronder lees je onze reisblog over de kosten voor een rondreis door Jordanië met een aantal handige bespaartips. 

Hoeveel kost een rondreis door Jordanië - Reiskick Prijzen in Jordanië - Reiskick

Rekenkoers van Jordanië

Aangezien Jordanië in het continent Azië ligt zul je vast denken dat de prijzen goedkoper zijn dan in Nederland of andere landen in Europa. Sommige dingen zijn goedkoper maar over het algemeen niet. In deze blog geven we alle prijzen weer in euro maar ook in JOD. JOD is namelijk het geld dat betaald wordt in Jordanië. De munteenheid Jordaanse dinar is een sterke munt. 1 JOD = €1,30 (29 januari 2023). Klik hier voor de actuele rekenkoers. In deze blog over hoeveel kost een rondreis door Jordanië rekenen we met de koers van 29 januari 2023 dus de prijzen kunnen wat afwijken wanneer je zelf naar Jordanië gaat.

Rekenkoers van Jordanië - Reiskick Betaal munt JOD in Jordanië - Reiskick

Prijzen voor het vliegen naar Jordanië

Wanneer je naar Jordanië gaat vliegen dan vlieg je hoogstwaarschijnlijk vanaf Amsterdam naar Amman. Wij kijken zelf meestal op Tix.nl, zij zoeken vluchten bij verschillende maatschappijen en zo zie je een overzicht van de voordeligste vluchten. De meeste vluchten naar Jordanië zijn van Turkish airlines of Royal Jordanian. Transavia vliegt ook naar Amman, alleen dien je hier al ver van te voren te boeken. Voor een retourvlucht betaal je tussen de €400 en €650. Wij betaalde zelf €645 per persoon aangezien we in de kerstvakantie zijn gegaan. De prijzen kunnen tijdens zomer of kerstvakanties wat hoger liggen. 

Prijzen voor vliegen richting Jordanië - Reiskick

Wat betaal je voor accommodaties in Jordanië?

Wij maken er altijd een sport van om van te voren een prijs te bepalen voor een vakantie en voor dat geld willen we ook gaan. Zo boeken we ooit gave accommodaties en soms ook minder gave, dit om kosten te besparen. In de reisblog ‘’hotels voor de rondreis door Jordanië’’ sommen we alle hotels, appartementen en andere accommodaties op. Lees hieronder wat wij betaald hebben per accommodatie. Dit is allemaal inclusief ontbijt.

Totale kosten aan overnachtingen zijn €547,00, dat is omgerekend 421,02 JOD. 

Wat betaal je voor accommodaties in Jordanië - Reiskick Kosten overnachten in Jordanië - Reiskick

Auto huren in Jordanië

Voor een rondreis is het uiteraard handig om een auto te huren. Via Sunnycars heb je de beste deals voor het reserveren van een auto. Wij raden aan om een automaat te boeken, dat rijdt uiteraard veel makkelijker maar het is ook handig in de drukke stad Amman en wanneer je door de gebergte heen rijdt naar de Ma’in hot springs en Dana. Wij hebben €409 betaald voor de auto. Aangezien wij met 4 personen waren, konden wij deze kosten delen. In principe betaal je tussen de €400 en €700 voor een auto. 

Een auto huren in Jordanië - Reiskick

Hoeveel benzinekosten berekenen voor een reis door Jordanië?

De gehuurde auto dient natuurlijk ook getankt te worden, anders kom je niet ver. Wij waren ongeveer €150 (115 JOD) aan benzinekosten kwijt. Dit hebben wij gedeeld door 4 personen. 

Bekijk hier de actuele benzineprijzen in in Jordanië.

Hoeveel kost benzine in Jordanië - Reiskick Hoeveel benzinekosten berekenen voor een reis door Jordanië - Reiskick

Bestel de Jordan Pass

Wanneer je op reis gaat naar Jordanië om verschillende bezienswaardigheden te zien zoals het wereldwonder Petra, de ruïnes van Jerash en de woestijn in Wadi Rum, raden we aan om de Jordan Pass te bestellen. Hier zit van veel bezienswaardigheden de entree inbegrepen en het visum. Uiteindelijk ben je goedkoper uit dan wanneer je alles los betaald.

De kosten voor een Jordan Pass zijn per persoon:

  • Jordan Pass inclusief 1 dag Petra kost 70 JOD - omgerekend €91,10
  • Jordan Pass inclusief 2 dagen Petra kost 75 JOD - omgerekend €97,61
  • Jordan Pass inclusief 3 dagen Petra kost 80 JOD - omgerekend €104,12

Wij hebben er zelf voor gekozen om 2 dagen Petra te verkennen en hebben daarom 75 JOD betaald per persoon ofwel, €195,22 voor 2 personen.

Bestel de Jordan Pass in Jordanië - Reiskick Voorbereidingen voor Jordanië roadtrip - Reiskick
Booking.com

Kosten voor activiteiten in Jordanië

Ondanks dat veel bezienswaardigheden in de Jordan Pass zitten zijn er toch wat uitzonderingen waarvoor nog betaald moet worden. Hieronder sommen we op waarvoor wij hebben moeten betalen. Wellicht is dit handig om mee te nemen in je kostenbegroting voor je reis naar Jordanië.

  • Wadi Rum Jeepsafari: wij hebben 2x een halve dagtour gemaakt en betaalde in totaal 25 JOD per persoon hiervoor. Dat is omgerekend €32,42
  • Kerken in Madaba: in de meeste gevallen vragen ze 1 JOD per persoon om de kerken binnen te gaan. Wij hebben hier 2 JOD betaald dat is omgerekend €2,59
  • Wandelen in Dana, om het wandelgebied Dana in te komen betaal je 10 JOD (12,97) per persoon. De wandeling Dana wadi trail is individueel te bewandelen dus hier heb je geen gids kosten. Alleen de terugweg kost geld omdat er een taxi gereled moet worden. Hier betaalden we 50 JOD voor, dit hebben we gedeeld door 4 personen. Omgerekend hebben we dus €12,50 per persoon betaald.
  • Voor de Shaq Al Reesh Trail in Dana dien je een gids te boeken. Hiervoor betaalde wij 60 JOD (€77,80) voor 4 personen. Dat is omgerekend €19,45 per persoon
  • Entreekosten voor de Ma’In hot springs zijn 15 JOD, dat is omgerekend €19,45 per persoon.
Kosten voor activiteiten in Jordanië - Reiskick Wat kosten de activiteiten in Jordanië? - Reiskick

Is het eten duur in Jordanië?

Wanneer je gaat lunchen of dineren in de accommodatie die is geboekt, betaal je ongeveer 10 JOD voor lunch en 10 JOD voor het avondeten. Dat is omgerekend 12,97 JOD per maaltijd. Wanneer je gaat uiteten ben je wel wat meer geld kwijt. Lunchen hebben wij vaak gedaan bij de bezienswaardigheid of snel iets gegeten bij een afhaal of supermarkt onderweg. Dan betaal je weer wat minder. In totaal is het reëel om 20 JOD per persoon per dag te rekenen. Voor 11 dagen ben je dan 220 JOD kwijt, €285,29 per persoon.

Voor een grote fles water 1,5L betaal je ongeveer 0,50 JOD, een blikje frisdrank 0,25 JOD, een afhaal broodje kip 3 JOD. Wanneer je dit niet in een supermarkt koopt maar bijvoorbeeld in een tentje bij de bezienswaardigheden dan betaal je veel meer. Ze zien goed wanneer je een toerist bent en zullen daarom proberen meer geld te vragen, onderhandel totdat de prijs fair voor je voelt.

Is het eten duur in Jordanië - Reiskick

Wat koste onze rondreis door Jordanië?

Hieronder sommen we alle prijzen die hierboven zijn besproken op zodat dit makkelijker inzichtelijk wordt. Zoals eerder aangegeven, wij reisden met een gezelschap van 4 waardoor autokosten, appartementen en activiteiten goedkoper werden. De kosten die we hieronder benoemen zijn voor 2 personen. 

- Vlucht: €1290,80
- Hotels: €547
- Auto: €204,50
- Benzine: €75,00
- Jordanpass: €195,22
- Activiteiten: €198,76
- Eten en drinken: €570,58
- Onvoorzien €100
- Souvenirs: €40
Totale kosten voor 2 personen: €3.221,86 dat is €1.610,93 per persoon.

Indien je met 2 gaat reizen dan dien je de kosten voor de auto en benzine door 2 te splitsen, dit hebben wij namelijk door 4 gedeeld. 

Ga je niet rondtrekken door Jordanië, bekijk hieronder dan de prijzen voor activiteiten vanuit Amman.

Betalen in Jordanië

In Jordanië betaal je veelal contant. Op het vliegveld bij aankomst in Amman staan pinautomaten. Het maximale wat je daar kunt pinnen is 500 JOD per keer. Zorg er voor dat pinnen buiten de EU aan staat voordat je vertrekt naar Jordanië. 

Hopelijk hebben we je kunnen helpen met het plannen van je reis naar Jordanië. In deze blog staan affiliate links. Indien je iets boekt via een van deze linkjes ontvangen wij daar een kleine commissie over. Zonder extra kosten help je ons met het schrijven van dit soort blogs. Bedankt. Heb je vragen? Stel ze gerust via onze instagram Reiskick.nl.

Wat koste onze rondreis door Jordanië - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Jordanië

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl