Rondreis door Jordanië plannen met Footprint Travel

Laatst bijgewerkt op:

Rondreis door Jordanië plannen met Footprint Travel

Jordanië is een reisbestemming die bij velen op de bucketlist staat en dat begrijpen wij maar al te goed. Bezoek het wonderbaarlijke Petra, spot kamelen in de woestijn Wadi Rum, zwem in de dode zee en verken verschillende oudheden in Amman. Jordanië is een waar pareltje en zeker een bezoek waard. Wij vinden het super tof om een reis zelf samen te stellen maar kunnen uit ervaring spreken dat hier veel tijd en energie in gaat zitten. Daarom hebben we een blog geschreven over het plannen van een rondreis door Jordanië met Footprint Travel. Maak het jezelf makkelijk! In deze reisblog leggen wij uit waarom een rondreis plannen met Footprint een eenvoudige manier is.

Rondreis door Jordanië plannen met Footprint Travel - Reiskick

9 dagen op reis door Jordanië

Het mooie aan Jordanië is, dat het een compact land is waar je eenvoudig zelfstandig doorheen kunt reizen. In 9 dagen ontmoet je het mooiste van Jordanië. Zo zie je Amman, Madaba, de Dode Zee, Petra, Wadi Rum en Aqaba. Footprint Travel heeft een route uitgestippeld waarmee je naar al deze mooie plekken reist. Hieronder sommen we alle plaatsen op die je gaat zien tijdens de 9 daagse rondreis door Jordanië.

Petra bezoeken - Reiskick Rondreis Jordanië 9 dagen - Reiskick

Amman

Amman is de hoofdstad van Jordanië en hier arriveren zo ongeveer alle vluchten. Grote kans dat je rondreis door Jordanië start in Amman. In deze druk bezochte stad woont de helft van de totale Jordaanse bevolking. Amman is een touristische stad waar voor een ieder genoeg te ontdekken is. Bezoek de Citadel, het Amfitheater, loop door de rainbow street en bezoek een van de vele moskees. In Amman is genoeg te beleven en daarom hebben wij de 13 tips voor Amman opgesomd. Vanuit Amman reis je eenvoudig met eigen auto naar Jerash. Hier zie je de grootste en best bewaarde Romeinse ruïnes ter wereld. Lees hier de complete gids voor de ruïnes van Jerash in Jordanië.

Overview Amman City - Reiskick Amman citadel - Reiskick
Jerash ruines Jordanie - Reiskick

Madaba

Welkom in de Mozaïekstad van Jordanië. Gelegen op 20 minuten rijden van het vliegveld in Amman. Deze stad wordt voornamelijk bezocht omdat hier bijzondere mozaïeken te vinden zijn. Door de gehele stad liggen indrukwekkende kunstwerken. Zo zie je deze in de kerk, in de kerktoren, in de archeologische parken en wordt dit verwerkt in vele souvenirs die ze daar verkopen. Lees de complete reisgids voor Madaba hier.

Madaba stad Jordanie - Reiskick
Mozaïek in Madaba Jordanie - Reiskick

Petra

Petra is de hoofdreden voor vele reizigers om Jordanië te bezoeken. Petra is een verloren stad gelegen in een vallei omringd met bergen en woestijn. Het uitzicht is fenomenaal en daarom een bucketlist dingetje. In de complete reisgids voor Petra sommen we de 12 hoofd-bezienswaardigheden op die gelegen zijn in drie verschillende wandelroutes. 

Oudheid Petra Jordanie - Reiskick
Amfitheater Petra - Reiskick The siq Petra - Reiskick

Wadi Rum

Wanneer wij terug denken aan Jordanië, dan denken wij aan een fijne tijd in Wadi Rum. Je voelt jezelf zo klein in een gigantisch grote woestijn. De hoge rotswanden en de uitgestrekte zandvlakte geven een prachtig beeld. Scheur door de woestijn met een jeep, spot de mooiste natuurlijke rotsen, ga sandboarden, knuffel met kamelen en wandel door het uitgestrekte landschap. Lees vooraf alle informatie over Wadi Rum hier. 

Woestijn Jordanië - Reiskick
Jordanië met Footprint Travel - Reiskick

Waarom met Footprint Travel naar Jordanië?

Als je het ons vraagt zullen wij als echte avonturiers onze reizen zelf plannen. Soms zijn we hier dagen mee bezig en kost het veel tijd. Wat is nou de perfecte route, hoe kun je het beste het land verkennen, welke hotels zijn goed en in hoeveel dagen kun je het land zien? Dat zijn allemaal vragen waar je rekening mee moet houden. Niet iedereen heeft hier de tijd en energie voor om dit zelf te plannen. In dat geval is er een perfecte oplossing. Footprint Travel heeft een bucketlist reis door Jordanië samengesteld die eenvoudig via hun te boeken is. Je hoeft dus geen rekening te houden met het uitstippelen van een route, welke hotels het beste zijn om te overnachten, waar je een betrouwbare auto kunt huren etc. Dit hebben zij allemaal al voor je gedaan. Maar het wordt nog beter.. 

Wadi Rum Footprint Travel - Reiskick Film locaties Jordanië - Reiskick

Stap voor stap jouw droomreis door Jordanië

Via de website van Footprint Travel stel je eenvoudig zelf een rondreis door Jordanië samen. Stap 1 is het kiezen van een ideale reis. Via deze link ga je naar de algemene pagina van Jordanië. Hier kun je kiezen uit 2 verschillende pakketten. De ‘’Bucketlist reis Jordanië’’ of ‘’Woestijnsafari Jordanië’’. Wanneer je daar een keuze in hebt gemaakt kun je de reis tweaken. Standaard is er een vlucht, auto en zijn er hotels geselecteerd. Deze zijn allemaal naar wens aan te passen zodat je jouw droomreis kunt gaan vastleggen. 

Uitkijkpunten woestijn - Reiskick

Wat maakt Footprint Travel uniek?

De reizen die zij aanbieden zijn uniek omdat ze geloven in de kracht van persoonlijke reiservaringen. Met behulp van Footprint Nomads (zoals wij) stellen zij een inspirerende route samen. Zoals hierboven beschreven kun je de gehele reis zelf samenstellen met adviezen die zij geven. Footprint Travel vindt duurzaam reizen erg belangrijk en dat onderscheidt hen. Wij vinden dit laatste ook belangrijk en daarom staan wij 100% achter hun concept. Let's go easy op reis met Footprint Travel.

Review Footprint Travel Jordanië - Reiskick Amman met Footprint Travel - Reiskick

Hulpmiddelen voor het plannen van je reis naar Jordanië

Hopelijk ben je met bovenstaande informatie verder geholpen. Om je nog beter op weg te helpen volgen hier een aantal links naar alle reis hulpmiddelen die wij gebruiken en die je wellicht nuttig vindt bij het plannen van je vakantie.

Accommodatie: Bij het zoeken naar accommodatie zoeken we meestal naar hotels via Booking.com. De website heeft een groot aanbod en een goed annuleringsbeleid. 

Rondleidingen: Hoewel we graag zelfstandig reizen, zijn sommige plaatsen beter te bezoeken met een rondleiding. We geven de voorkeur aan GetYourGuide vanwege de gebruiksvriendelijke interface en solide reputatie. 

Huurauto's: Als we op roadtrip gaan, gebruiken we altijd Sunnycars.nl, een betrouwbare site om vooraf een huurauto te reserveren. Een ander geweldig alternatief is Rentcars.com

Vliegtickets: Als je vliegtickets zoekt, kun je op Tix.nl of Skyscanner.nl zoeken om de beste prijs te vinden van verschillende vliegmaatschappijen. 

Parkeren bij een vliegveld: Vind de beste parkeermogelijkheden op loopafstand of in combinatie met een valet- of shuttleservice met vliegenenparkeren.nl.

Wist je dat …
Wanneer je een aankoop maakt via onze links, ontvangen wij een kleine vergoeding. Maar wat jij betaalt blijft hetzelfde. Win-win!

Indien er nog vragen zijn of onduidelijkheden, neem gerust contact op via de mail of ons Instagram account Reiskick.nl